A csomagfeladás lépései

csomagfeladás Kép forrása: Pexels.com

A csomagfeladás soha nem látott méreteket öltött az utóbbi években, amióta az online kereskedelem felütötte a fejét. Az interneten való rendelés és vásárlás különösen a kisebb településeken élőknek kedvez, akik máskülönben nem jutnának el bizonyos termékeket kínáló üzletekbe.

A hazai posta, az MPL is igazodik a technológiai változásokhoz, így az alábbi cikkünkben a már sokak által ismert postai csomagfeladás lépéseire hívjuk fel a figyelmet.

A csomagfeladás tudnivalói – mire is kell jobban odafigyelni

Sokan azt gondolják, hogy tisztában vannak a csomagfeladás részleteivel, hiszen ezt csinálják már évek, akár évtizedek óta, mégis lehetnek olyan apró bizonytalanságok, melyek áthidalásában most tudunk segíteni. A Csomagnet.hu MPL csomagfeladás kategóriaoldalán található információk segítenek a kényelmes, gyors és megbízható feladásban, amihez az oktató jellegű blogcikkeivel is hozzájárul.

Nagyon fontos, hogy mielőtt feladsz egy csomagot, olvasd el az adott futárcégre, jelen esetben az MPL küldeményfeladásra vonatkozó szabályait, hiszen csak így lehetsz biztos benne, hogy a csomagod biztosan megérkezik a címzetthez.

A helyes címzés fontossága

Sosem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a helyes címzés. Ha nem találja a postás a címzettet, akkor kénytelen visszaküldeni a csomagot a feladónak, így ez mindenkinek felesleges munkával és kidobott pénzzel jár.

A helyes címzés sorrendjére is figyelni kell. Ez hazánkban az alábbiak mentén kell, hogy történjen a küldeményhez csatolt szelvényen:

  • címzett neve/cégnév
  • település neve
  • közterület neve és jellege
  • házszám, lépcsőház száma, emelet, ajtó száma
  • írányítószám

Ez az egységes séma, amelyet a magyar jogi szabályozás is előír, segíti a logisztikai munkatársak munkáját a szortírozásban, majd pedig jelentősen megkönnyíti a futárszolgálatok, adminisztrátorok és postai dolgozók munkáját a kézbesítésnél.

Egyéb tudnivalók

Ne feledkezzünk el a megfelelő csomagolásról sem, hiszen nekünk éppúgy érdekünk, hogy a csomag sértetlenül érkezzen meg a címzetthez. A masszív kartondoboz elengedhetetlen feltétel éppúgy, mint a belső kitöltés, pl. buborékfóliákkal. Törékeny termékeknél még pluszban ki kell egészíteni a csomagolást és jelezni kell mindenhol, hogy törékeny termékről van szó.

Nagyon hasznos a futárcégeknek, kézbesítőknek, ha plusz információval is kiegészül a feladás. Ezt általában valamilyen megjegyzés rovatban lehet feltüntetni. Ilyen plusz információ, ha van kapucsengő, ha vigyázni kell a kutyával, vagy ha csak bizonyos időintervallumban vagyunk elérhetőek. Bár ez esetben érdemes a futárcéggel is felvenni a kapcsolatot a küldemény érkezésének napján, és egyeztetni vele, hogy mikor tudjuk átvenni a csomagot.

A feladás módja a hagyományos postán való feladás mellett már történhet háztól-házig szolgáltatással és a kedvező MPL csomagautomatán keresztüli kézbesítéssel. Mindezekről, valamint az adott futárcég méretre és súlyra vonatkozó előírásairól részletesen a Csomagnet.hu-nál tájékozódhatsz.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)