A helyzetek megmentője, a sarokcsiszoló

sarokcsiszoló Kép forrása: Pixabay.com

Ha azt mondom, hogy van egy olyan szerszám, amellyel szuperül lehet mindenféle vágási, csiszolási, tisztítási, polírozási és rozsdátlanítási munkákat végezni, de akár még kőből vagy fémből készült felületek elsimításához is nagyon jól alkalmazható, te milyen eszközre gondolsz először?

Biztos kitaláltad már, hogy ez a nagyon sokoldalúan használható eszköz bizony a jó öreg sarokcsiszoló vagy ahogy rengetegen nevezik: a “flex” lesz.

A sarokcsiszoló nem a sarkokhoz való

Ha barkácsoláshoz való vagy profi munkákhoz ideális megbízható szerszámot keresel, akkor mindenképp nézz körül a Black Szerszám sarokcsiszoló kínálatában! Mindenféle helyzetben nagyon nagy segítséget jelent, és biztonságot ad, ha tudod, hogy a műhelyedben vagy a szerelési csomagodban ott lapul a kezedre álló, kedvenc sarokcsiszolód.

Biztos lehetsz benne, hogy a legváratlanabb helyzetekben lesz rá szükséged. A gyors és biztos megoldások kulcsa ugyanis nagyon gyakran ez a hasznos, kiváló és sokoldalú sarokcsiszoló készülék.

Egyedül a sarkok csiszolására nem jó azonban, pedig a neve alapján nagyon sokan azt hihetik róla. Voltak ugyanis először a csiszolókorongos “egyenescsiszoló” készülékek, majd feltalálták a kör alakú tárcsákkal működő ma ismert berendezéseket.

Ezekben a motor tengelye és a munkatárcsa 90°-os szöget zár be, amit saroknak neveztek el a németben. Innen terjedt át a készülékre is, és nevezték el sarokcsiszolónak.

Sarokcsiszoló vagy flex?

Sokan még ma is csak egyszerűen flex-nek nevezik a sarokcsiszolójukat, sőt nem is csiszolnak vagy vágnak vele, hanem bizony flexelnek. Ennek pedig az a nagyon egyszerű oka, hogy az első sarokcsiszoló készülékeket a németországi Steinheim városában alapított és működő Flex gyár hozta be Magyarországra.

Hosszú ideig nem is volt itt jelen más vállalat a piacon, mint ők. Ebből ered, hogy a gyár vezető árucikkét, a sarokcsiszolót mindenki a cég nevével kezdte azonosítani. Nem sarokcsiszolót mondott, hanem flexet. És ez így is maradt.

Ám ma már sokféle márka van jelen a magyar sarokcsiszoló piacon is, köztük a remek Black sarokcsiszolók is. Elektromos és nagyon praktikus és kényelmes akkumulátoros változatban is beszerezhetők ezek, ráadásul kaphatók még külön porelszívó adapterrel is kiegészíthető modellek is.

Különleges pneumatikus készüléket is forgalmaznak, amelyekkel nem gond a fémek, a karosszériaelemek és a fémlemez-szerkezetek vágása sem.

Óvatosan dolgozz vele!

Persze érdemes alaposan begyakorolnod a munkát a sarokcsiszolóval, ezzel a jellegzetes hangú eszközzel. Nem veszélytelen berendezés ez, oda kell figyelned, ha kézbe veszed! Más-más színnel jelölik a bele való tárcsákat.

A kékkel fémeket vághatsz, a pirossal a fémeket csiszolhatod, a zölddel pedig követ, téglát, cserepet és csempét tudsz könnyedén a megfelelő méretűre vágni.

Ne menj el szerelni te sem otthonról a kedvenc sarokcsiszolód nélkül!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)