A kávékészítés magas hőfoka

kávékészítés

Az ember nem is gondolná, hogy a mindennapi kávéfogyasztást magasabb szintre is lehet emelni. Néhány trükkel és némi odafigyeléssel egy olyan koffeines kalandot fedezhetsz fel, amelyhez foghatót még nem láttál. Készülj fel egy olyan utazásra, amely lángra lobbantja az érzékeidet, és új dimenzióba emeli minden egyes gőzölgő kortyodat. Nézzük, mire érdemes figyelni ahhoz, hogy egy különleges kávéélményben lehessen részed!

Felkészülés

Mindig figyelj arra, hogy a testi épséged a lehető legnagyobb biztonságban legyen! Magas hőfokú tárgyak esetén használj olyan védőfelszerelést, ami hőálló és megvédi a kezeidet, arcodat bármilyen felcsapó gőztől vagy forró tárgy érintésétől. Ehhez persze célszerű olyan tárgyakat is beszerezned, amelyek garantáltan bírják a strapát.

A kávékészítési technikák művészete

A kávékészítés során a legkisebb részletek is számítanak. Az őrölt kávé minőségétől, szemcseméretétől a hőmérsékleten át egészen a főzési időig, mindent precízen kell szabályozni a tökéletes ízélmény érdekében. A 3T márkánk termékei pontosan ezen aprólékos munka eredményeként jöttek létre, hogy segítsenek a kávézás élményének fokozásában.

Hogyan válasszunk kávéfőzőt?

A kávéfőző kiválasztásánál két legfontosabb szempont a minőség és a hőállóság. Az általunk kínált Bari X kanna és a DROPS csepegtető termékek nemcsak hőállóak, hanem egyedülálló designjuknak köszönhetően, a kávé főzése közben a levegővel dúsítják a kávét. Ez lehetővé teszi, hogy minél többször keverjük a kávét, annál többféle ízvilágot fedezhetünk fel, miközben a kávé lassan hűl.

Megfelelő eszközök

kávékészítés

A legfontosabb olyan kávéfőző kanna kiválasztása, amely a frissen forrázott kávéőrlemény levét nemcsak összegyűjti, de bírja is annak hőfokát. A következő lépés lehet az élmény növelése, amire a Trendglas 3T vonala jó megoldás lehet.

A Bari X lényege a kávé oxigénnel való dúsítása, így minél többet pörgetjük benne a kávét, annyiszor más ízvilág jön elő, miközben ki is hűl a kávé. (Viccesen megjegyezzük, hogy így a baristáknak, nem kell szürcsölniük a forró készítményt.)

Egy másik termékről, amelyről beszélni kívánok, a DROPS. Az volt az elképzelésünk, hogy kávéfőzés során a papírszűrőben található őrölt kávé egész vertikális részéből kávé jusson a lent található kannába.

Ennek megvalósításához elengedhetetlen volt egy hőálló üvegből készült csepegtető kialakítása, melynek nem csak az alja, hanem az oldala is áteresztő, lehetővé téve, hogy a kávé a felsőbb rétegekből is oldalirányban át tudjon folyni, nem csak a filterpapír alján keresztül, így átszivárogva az összes kávéörleményen.

kávékészítés

Ezzel a módszerrel nem oldódik ki a kávé minden olyan összetevője, amely esetlegesen ronthatna az ízén, sőt, ezen eljárás még javít is a kávé minőségén.

A 3T márka innovatív, kávé- és teafogyasztásban jártas közönségnek szóló termékeket kínál. Célunk, hogy újraértelmezzük a hagyományos kávé- és teaélvezeti szokásokat, miközben a professzionális kávékészítési technikákat is a mindennapok részévé tesszük. Ezzel új lehetőségeket nyitunk meg nemcsak a baristáknak, hanem a kávékedvelő hobbi baristáknak és fogyasztóknak is.

Első termékeink között szerepel a Bari X kanna és a Drops csepegtető, melyek egy négy alkalommal magyar nemzeti bajnok barista által megálmodott elképzelésből születtek, és a Trendglas JENA márkanév alatt valósultak meg. A termékfejlesztésben partnerünk volt a Chemex, a világ egyik legnépszerűbb Pour Over kávémárkája.

De miért 3T kávéfőző kanna és csepegtető?

A márkanév választásánál az italok – legyen az kávé vagy tea – elkészítésének alapjaira gondoltunk. Az italok elkészítésénél és élvezeténél a kávébab vagy teafű minősége mellett két fontos tényező határozza meg az ízvilágot: az idő (Time) és a hőmérséklet (Temperature). E két tényező összhangja adja meg a végső ízélményt (Taste), ezért hoztuk létre a 3T márkát – az idő, hőmérséklet és íz harmóniáját.

Nézz szét a weboldalunkon, és találd meg azokat a termékeket, melyek tökéletesen illeszkednek az otthoni kávékészítési rutinodba. Válaszd a minőséget és a professzionális kávékészítést – válaszd a 3T termékeit!

Hirdetés (X)