A legjobb életrajzi filmek, melyek tanítanak is

A nyughatatlan Kép forrása: InterCom

Az életrajzi filmek szerepe kettős. A legjobb életrajzi filmek amellett, hogy rendkívül szórakoztatók, segítenek megismerni egy-egy híres ember élettörténetét vagy életének egy fontos szakaszát is.

Cikkünkben most összegyűjtöttük a 15 legjobb életrajzi filmet, aminek a megtekintését különösen ajánljuk.

Lássuk tehát, hogy szerintünk melyek a legjobb életrajzi filmek!

Akár ebben a sorrendben is megnézheted őket! Ha viszont nem fűlik a fogad az életrajzi filmekhez, akkor a Filmajánló rovatunkban biztosan találsz a hangulatodnak megfelelő filmeket.

1. Amadeus

Mozart és Salieri egész életükben vívott küzdelmét Milos Forman sajátos látásmódjában tárja a nézők elé.

2. Gandhi

A legendás indiai vezető szinte egész életét az indiai és a színesbőrű emberek egyenlőségének szentelte, és az erőszakmentes küzdelem jelképévé vált. A több, mint 3 órás filmeposz 56 év történéseit öleli fel.

3. A király beszéde

György kelletlenül foglalta el trónját, mivel dadogása miatt nem tudott nyilvános beszédeket mondani, azonban segítségére siet beszédtanárja, aki a kiejtése mellett az önbizalmát is rendbe teszi.

4. A nyughatatlan

Johnny Cash karrierjét mutatja be a film, amelyből megismerhetjük a nyughatatlan, mély érzésű művészt.

5. Alelnök

Dick Cheney hosszú és kitartó politikai manőverei árán az alelnöki pozícióig jut, de nem titkolt szándéka, hogy a háttérből ő legyen az, aki irányít.

Listánk még nem ért véget!

Jó szívvel ajánljuk ezeket a filmeket is!

6. Elvis

Elvis életét és személyiségét a menedzserével való kapcsolata által ismerhetjük meg ebben a vadonatúj, látványos, zenés életrajzi drámában.

7. Gorillák a ködben

Dian Fossey különös kapcsolatot tudott kialakítani a gorillákkal az Afrikai esőerdők mélyén. 18 éven keresztül élt közöttük, és ezáltal soha nem látott mennyiségű információt szerzett róluk.

8. Betépve

George Jung azáltal, hogy megszervezte a kokain Amerikába juttatását, egy átlagos amerikai srácból milliárdos drogbáróvá nőtte ki magát. Mit számít azonban a pénz, ha a számára legfontosabb személy szeretetét nem kaphatja meg?

9. Ed Wood

A filmben egy igazi antihőst, Edward D. Wood Jr.-t ismerhetjük meg aki producerként, forgatókönyvíróként, filmrendezőként és színészként, rosszabbnál rosszabb filmek kiadásával, magánéletében pedig botrányos tetteivel hívta fel magára Hollywood figyelmét.

10. A Wall Street farkasa

Jordan Belford, az amerikai tőzsdeügynökből lett bróker milliárdos története, aki soha nem tudta, hogy hol a határ.

És végül még néhány igazi csemege

Ezek a filmek is remekül dolgozzák fel a főszereplőik életét.

11. Egy csodálatos elme

John Forbes Nash Jr., a titokzatos matematika zseni élettörténete, aki megreformálta a játékelméletet, majd egyre veszélyesebb feladatokat vállalt. Nash másik életét, szerető felesége sem ismeri.

12. Pillangó

Henry Charriere, azaz Pillangó, egy kisstílű tolvaj, de kegyetlen gyilkosságot kennek rá és a legkíméletlenebb börtönbe zárják. Pillangó ezután már kizárólag a szökést tervezi.

13. Apám nevében

Valóban a “guilfordi négyek” követték el azt a bombamerényletet, amelyben 5 ember meghalt és 42 megsebesült? Az igazság Gerry Conlon önéletrajzi regényéből kiderül.

14. A nap szerelmese

A szörnyű kínokat megélt holland festő Vincent Van Gogh életét beszéli el ez a felkavaró kép világú, érdekfeszítő és érzelmeket ébresztő filmklasszikus mozifilm.

15. Hilary és Jackie

Jacqueline és Hillary egy tehetséges zenész testvérpár, az előbbi a hírnevet választja, a másik a nyugodt családi életet. Vajon melyikük döntött jól?

Ha már megnézted a legjobb kosztümös filmeket, akkor ess neki ennek a listának is! Garantáljuk, hogy nem fogsz unatkozni egyik filmen sem.

Oldalunkon további ajánlókat, programokat, verseket találsz, látogass el hozzánk minden nap!

Kép forrása: InterCom