A legjobb igaz történeten alapuló filmek, amiket meg kell nézned!

A nagy dobás Kép forrása: Paramount Pictures

A filmek többsége a forgatókönyvíró fantáziáján alapul, majd pedig a rendező látásmódja csiszolja ezt tovább és így születik meg a végeredmény. Vannak azonban olyan filmek, melyek alapja egy valóságos történet, és ezt vagy a maga naturális valóságában, vagy az igaz történetet alapul véve és azt feldolgozva tárja a rendező a néző elé.

Blogbejegyzésünkben most sorra vesszük a legjobb igaz történeten alapuló filmeket, röviden bemutatva őket.

Szeretnénk ízelítőt adni minden egyes olyan filmről, amit látnod kell! Korábbi cikkünkben már bemutattuk azokat a filmeket, amiket nem hagyhatsz ki, vedd fel ezeket is a listádra!

Lássuk tehát a legjobb igaz történeten alapuló filmeket!

1. A fiúk nem sírnak

Meddig lehet titkolni egy új közösségben a valódi személyiséget? És mi történik akkor, ha a népszerű idegenről súlyos titkok derülnek ki? A film választ ad minden kérdésre!

2. Frost/Nixon

Hatalmas botrányt kavart a Watergate-ügy 1974-ben Amerikában. A filmben Nixon elnök és David Frost négy estén át vívnak szópárbajt az üggyel kapcsolatban, és védik saját álláspontjukat.

3. A számolás joga

Az ötvenes évek űrversenyében küzd egymással Amerika és Oroszország. Amerika bevet három afroamerikai nőt, akik hihetetlen eredményeket tudnak felmutatni.

4. Richard Jewell balladája

Ki ő? Hős vagy potenciális tömeggyilkos? Máig megoldatlan rejtély egy biztonsági őrről, aki egy robbanóanyaggal teli táskát talált az atlantai olimpián.

5. Kódjátszma

Megrázó életrajzi dráma a kiváló matematikusról, akinek zsenialitása hozzájárulhatott ahhoz, hogy a második világháború minél hamarabb befejeződjön.

6. A nagy dobás

Mi történik akkor, ha egy pénzügyi zseni előre látja a 2008-as világválságot? Az, hogy igyekszik kihasználni és hatalmas profitra szert tenni ebben a helyzetben is!

7. Kapj el, ha tudsz

Hajsza egy szélhámos után, aki minden helyzetben feltalálja magát, és mindenhová kiválóan beilleszkedik.

Most jön még csak a java!

Ha a fentiek közül már mindent láttál, akkor nézd meg a lista második felét!

8. Erin Brockovich, zűrös természet

Julia Roberts személyesíti meg Erint, akinek az USA egyik legjelentősebb és legnagyobb kártérítési perét sikerült megnyernie a károsultak nevében.

9. Az alapító

Ray Kroc hatalmas üzleti lehetőséget látott a McDonald’s-ban az ötvenes években, és zseniális üzleti érzéke által el is érte a sikert!

10. Social Network – A közösségi háló

Mark Zuckerberg nevét mindenki ismeri. Egy kollégiumi szobából indította a Facebookot, és akkor még fogalma sem volt arról, hogy ezzel világhírnévre és dollármilliárdokra tesz szert.

11. A királynő

Diana hercegnő halála megrázta az egész világot. A királyi család azonban a szigorú protokoll szerint nem viselkedhetett úgy, mint egy átlagcsalád.

12. Hotel Ruanda

A Ruandai polgárháború kegyetlen valóságában egy bátor honfitárs több, mint ezer ember életét tudja megmenteni.

13. A bennfentes

A dohánygyárak etikátlan eljárása ellen tiltakozó kutatási vezető a kirúgása után visszavonul. Koronatanú lehetne azonban az évszázad perében, a dohánygyárak ellen. Sikerül erre rávenni?

14. Fedőneve: Donnie Brasco

Az FBI ügynöke véghez tudja-e vinni az akciót akkor, amikor barátság szövődik közte és a gyanúsított között?

15. Hacsi, a leghűségesebb barát

Megható történet Hacsiról, aki gazdája halála után 9 évig minden nap kimegy az állomásra, várva a gazda hazajöttét mindaddig, amíg meg nem hal ő is.

Keresd fel filmajánló rovatunkat, ahol további remek filmeket is bemutatunk!

A legjobb igaz történeten alapuló filmek azért is jelentősek, mert gyakran megrázó élmény belegondolni abba, hogy a filmben megszemélyesített dolgok a valóságban is megtörténtek. A filmek megtekintéséhez jó szórakozást kívánunk, térj vissza oldalunkra holnap is!

Lépés Magazin

Kép forrása: Paramount Pictures