A legjobb kosztümös filmek esti filmezéshez

Büszkeség és balítélet Kép forrása: BBC

Sokan rajonganak a kosztümös filmekért, mások el sem tudják képzelni azt, hogy végig nézzenek egy régebbi időben játszódó filmet. Ha az előbbi csoportba tartozol, akkor lehet, hogy nem mondunk neked újat, azonban meghozzuk a kedvedet, hogy egy-egy filmet újra megnézz.

Ha viszont az utóbbi csoportba tartozol, akkor azt ajánljuk, hogy adj egy esélyt az alábbi filmeknek, mivel mindegyik remekmű.

Melyek a legjobb kosztümös filmek, amiket feltétlen nézz meg?

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyeket nem hagyhatsz ki, nézd meg a most ajánlott kosztümös filmeket is!

1. Veszedelmes viszonyok

Ez a kiváló kosztümös film a 18. század fülledt erotikával teli Franciaországába kalauzol el bennünket. A történet hősnője fogadást ajánl a nőcsábász Valmontnak. A feladat: elcsábítani az erényes, de gyönyörű Madame de Tourvelt.

Ám Valmont csapdába kerül, mert áthágja a számára eddig legfontosabb szabályt: soha ne ess szerelembe! Stephen Frears filmjét a tökéletes színészi alakítások, gyönyörű kosztümök és nem utolsó sorban a tűpontos rendezés teszik emlékezetessé.

2. Az ártatlanság kora

Mi történik akkor, amikor a házasság előtt álló férfi megismer egy izgalmas, ámde laza erkölcsűnek bélyegzett nőt? Egyre jobban beleszeret! Ez természetesen tiltott dolog, hiszen közeledik a házasságkötés időpontja gyönyörű, fiatal menyasszonyával.

3. Cyrano de Bergerac

Cyrano, a nagyhangú, de belül érző szívű hősszerelmes, jóképű barátja kérésére önfeláldozó módon segíti őt szerelme megszerzésében.

4. A parfüm – Egy gyilkos története

Megrázó és lebilincselő történet egy gyilkosról aki az első nőt véletlenül öli meg, de aztán nincs megállás, kifinomult orra áhítja az illatokat, és mindent megtesz a tökéletes parfümök elkészítéséhez.

5. Elizabeth

Erzsébet az ország válságos helyzetében került trónra. Magánéletét teljesen félretéve csak az országért dolgozott, és sikerült fellendítenie Angliát.

6. Értelem és érzelem

Mit tehet az a két lány, akik apjuk halála után egyedül és pénz nélkül maradtak? Erkölcsi dilemma, mire essen a választás: a pénz vagy a szerelem fog győzedelmeskedni?

7. Az ifjú Viktória királynő

A fiatal királynő trónra kerüléséről szól ez az amerikai-angol dráma, akinek számtalan akadályt kell leküzdenie a közvetlen környezetében, de segítségére siet szerelme.

Ezeket a filmeket is ajánljuk

A kosztümös filmek sora szinte végtelen. Hozunk még pár jót belőlük.

8. Sade márki játékai

Sade márkit hírhedt szadista-pornográf írásai miatt elmegyógyintézetbe zárják, ahol folytatja munkásságát, amit azonban az új igazgató tűzzel-vassal igyekszik megakadályozni, sikertelenül. A két férfi végül összecsap…

9. Zongoralecke

A néma Ada egyetlen kommunikációs eszköze, csodálatos zongorajátéka. Keserű sorsa azonban megfosztja hangszerétől, de felcsillan számára a remény a játékra és ezáltal a szerelemre is!

10. Büszkeség és balítélet

Gyönyörű táj, mesebeli helyszínek és öt lány, akiket ki kellene házasítani.

11. A hercegnő

Georgiana Spencer életét feldolgozó izgalmas, meghökkentő és romantikus történet.

12. Jane Eyre

Az árva kislány felnevelkedése után nevelőnő lesz egy vidéki birtokon, ahol azonban rejtélyes dolgok történnek.

És íme még több kiváló kosztümös film. Ezeket láttad már?

13. Szoba kilátással

Rá lehet-e kényszeríteni egy szerelembe esett lányt arra, hogy hozzámenjen egy másik férfihoz? Vagy a sors a segítségére siet?

14. Szellem a házban

Két család különös kapcsolata egy ódon angol kúriában ahol szerelem és dráma veszi kezdetét.

15. A tökéletes trükk

Gyilkos verseny két rivális bűvész között, akik minden eszközt bevetnek egymás legyőzése érdekében.

16. Rómeó és Júlia

A klasszikus darabot Zeffirelli Veronában forgatta, kiválóan játszó színészekkel, mesebeli környezetben feledhetetlen filmzenével.

17. A kedvenc

Izgalmas, fordulatos történelmi film a 18. század angol királyi udvarába bekerülő szolgálóról, akinek fondorlatai révén sikerül behálóznia magát a királynőt is!

18. Egy hölgy arcképe

A nő, aki a maga útját akarta járni abban a korban, amikor ez még nem volt megengedett. A barátnője ármánykodása azonban még őt is csapdába ejti.

19. Chéri – egy kurtizán szerelme

Az első világháború előtti Párizs félvilági társaságában játszódó romantikus történet főhőse Lea, a visszavonult kurtizán, és az ifjú Chéri, Lea kiöregedett barátnőjének és riválisának fia. Mire ráébrednek, mennyit jelentenek egymásnak, már azt is tudják, túl késő.

20. Bíborhegy

Bíborhegy kastélya számos titkot rejt, melyet a várúr ifjú felesége szeretne megfejteni. Ám a hely különös erővel rendelkezik, képes a szeretetet gyűlöletté alakítani és az embert szörnyeteggé változtatni.

Filmajánló rovatunkban arra vállalkoztunk, hogy hétről hétre bemutassuk azokat a filmeket, amelyeket nem érdemes senkinek sem kihagynia. Bármelyiket is választod a legjobb kosztümös filmeket közül, garantáltan megtalálod köztük a kedvencedet.

A fenti filmek csodálatos korabeli tájakat, érdekes embereket és történeteket mutatnak be. Keresd fel oldalunk többi rovatát is, és szívd magadba a kultúrát!

Kép forrása: BBC