A legjobb sportfilmek, amelyek motivációt adnak

Hajsza a győzelemért Kép forrása: Universal Pictures

A sport képes arra, hogy közösségi élményt adjon, és odaültesse az embereket a képernyő elé. Ugyanez igaz a sportfilmekre is, melyek alapjául igaz történetek, valamint fiktív karakterek pályafutásai is szolgálhatnak. Az izgalom és a filmvégi tanulság garantált!

Ebben a cikkben 15 olyan sportfilmet mutatunk be, amelyek maradandó élményt jelentek számodra is. Ha a legjobb romantikus filmeket tartalmazó listánkat már végignézted, adj egy esélyt az alábbi összeállításunkban szereplő filmek valamelyikének is!

Íme a legjobb sportfilmek!

1. Hajsza a győzelemért

Niki Lauda és James Hunt, a két F1-es legenda egymással vívott küzdelmének, különös emberi kapcsolatának filmbéli feldolgozása azokat a nézőket is csodálattal fogják eltölteni, akik először látnak F1-es futamot.

2. Dühöngő bika

A nyomornegyedben felnőtt bokszoló drámája, aki a ringben agresszív harcmodora miatt gyorsan sikeres lett, azonban a hirtelen jött sikert képtelen feldolgozni, és ez újra a mélybe taszíthatja.

3. Millió dolláros bébi

Maggie küzd az álmáért, hogy kiváló bokszoló legyen, és eléri, hogy a visszavonultan élő Frankie elvállalja tanítását. A két különböző ember között különleges kapcsolat alakul ki, és együtt néznek szembe a rájuk váró kihívásokkal.

4. A pankrátor

Egy kiöregedett és elmagányosodott pankrátor története, akit a szívrohama kizökkent sivár életéből és ráébreszt, hogy rendbe hozza családi kapcsolatait.

5. Rocky

Rocky Balboa, lassú észjárású, de aranyszívű amatőr boxoló, aki előtt felcsillan a kitörés és a hírnév lehetősége, amikor kiállhat a profi világbajnok ellen. Kiváló jelenetek, mély érzések és a feledhetetlen zene jellemzi a filmet!

Nézd meg a lista többi filmjét is!

Mert a nagyszerű teljesítményeknek még mindig nincs vége!

6. A harcos

Két féltestvér megható története, akik a ringben ellenfelek, de az életben csak összefogással boldogulhatnak.

7. Pénzcsináló

A baseball játékosmegfigyelő és a közgazdász összefog annak érdekében, hogy a tehetségtelennek tűnő, de a statisztikai programjuk által kiválasztott játékosokból csapatot kovácsoljanak.

8. Én, Tonya

Hogyan nyúljunk egy olyan témához, ami megrázó és felkavaró? Ráadásul minden szereplő a maga igazát hajtja, ami teljesen abszurd? Természetesen fekete humorral! Igaz történet Tonya Harding műkorcsolyázó életéről, karrierjéről és az őt körülvevő emberekről.

9. Tűzszekerek

Brit filmdráma, melyben Angliát az 1924-es olimpián képviselő két futó konfliktusait, ellentétjeit, de mindenekelőtt csodálatos küzdeni akarásukat ismerhetjük meg.

10. Az aszfalt királyai

Az igaz történet alapján készült filmben, egy látnoki erővel bíró autótervező, és egy vakmerő autóversenyző, együtt küzdenek, azért, hogy megépítsenek egy forradalmi versenyautót, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

A lista vége se maradjon ki a megnézendő filmek közül!

Ha inspirációra vágysz, ezeket a filmeket sem szabad kihagynod!

11. Borg/McEnroe

A tenisz világa kegyetlen, csak a legerősebb maradhat talpon. Björn Borg össze tudja-e szedni magát a döntő játszmáig, vagy John McEnroe kiírja őt a tenisz történelméből?

12. A szív bajnokai

A hányattatott sorsú fekete bőrű diák esélyt kap arra, hogy bebizonyítsa, helyén van az esze, helyén van a szíve, és ráadásul hatalmas tehetséggel áldotta meg a sors az amerikai focit illetően.

13. Eddie, a sas

A kitartás és a fanatizmus meghozza gyümölcsét: Eddie brit színekben síugróként kijut az olimpiára, melynek szabályait később éppen miatta módosítják, hogy ez többé ne fordulhasson elő!

14. Warrior – A végső menet

A két testvér más és más okból, de ringbe száll, így azonban nem kerülhetik el azt a helyzetet, hogy végül szembe kerüljenek egymással.

15. A remény bajnoka

A visszavonult bokszoló, megélhetése reményében kénytelen elvállalni egy reménytelen meccset, váratlan győzelme azonban felemeli őt, és ünnepelt példaképként újra előre menetelhet, azonban ez a menet nem egyszerű.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány remek ötletet adnunk az esti filmezéshez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Universal Pictures