A legnézettebb traktoros videók az interneten

traktor Kép forrása: Pexels.com

Egyre népszerűbbek az online elérhető videók és a közösségi médiaplatformok is abba az irányba mennek, hogy minél több videós tartalmat tegyenek közzé a felhasználók. Sokan sokféle szempontból vizsgálták már, hogy az emberek miért szeretnek online videókat nézni.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az emberek 53 százaléka azért néz online videókat, hogy szórakozzon és inspirálódjon. Az emberek 28 százaléka azért néz online videókat, hogy pihenjen és hogy kicsit megszökjön a valóság elől. Ez is egyfajta szórakozás, azonban valamivel lágyabb szinten, itt voltaképp tényleg csak a kikapcsolódás, az időtöltés számít.

Az internetes videónézésnek nagy haszna lehet a tanulás is, a felhasználók 21 százaléka ilyen céllal keres videókat például a YouTube-on. Ennek a tanulásnak része az is, hogy a világ számunkra ismeretlen oldalával ismerkedünk meg.

Olyan helyekről nézünk videókat, ahol még nem jártunk, olyan folyamatokba nyerünk bepillantást, ami mindig is érdekelt, de sosem volt lehetőségünk erre másképp. Ez is egyfajta tanulás, még ha nem is a szó hagyományos értelmében. Inkább a látókör szélesítése.

Traktorok a YouTube-on

Sokan vonzódnak a vidéki élethez, a mezőgazdasághoz, a városi környezetben pedig a YouTube lesz a megoldás, ha ilyen típusú videókat szeretnénk nézni. A traktoros videók is milliókat varázsolnak el, kicsiket és nagyokat egyaránt. Persze különbséget kell tenni a valóságos traktorok között, melyet leginkább munka közben ábrázolnak a videók és a különböző animációs videók között. De hogy melyek a legnépszerűbbek?

1,1 milliárd megtekintéssel ez a kilencperces videó a legnépszerűbb traktoros videó a YouTube-on. A gyermekdal egy találós kérdés is egyben, egy orosz nyelvű játékos oktató videó, melynek segítségével a kicsik megtanulhatják a különböző színeket és a háziállatokról is ismereteket szerezhetnek.

A képzeletbeli dobogó második fokán egy 11 perces videó áll, melyet 452 millióan néztek már meg az elmúlt két évben, ami inkább a bugyutaság kategóriájába tartozik, de talán épp ezért ennyire népszerű.

A harmadik helyezett a maga 382 millió megtekintésével igencsak népszerű a gyerekek körében. Ez különböző játékokat mutat be több mint egy órában, a videó célja, hogy szórakoztató és családbarát módon mutassa be a játékok funkcióit, többek között a traktorokét.

A traktorokról több dal is született már, ezek egyike az a traktoros dal, amit hat év alatt 345 millióan néztek, hallgattak meg. Ez is egy oktató, játékos dalocska, ami az Old MacDonald had a farm, vagyis magyar változatban a Józsi bácsi a tanyán című gyermekdal traktoros verziója.

A gyerekvideók után sok vicces traktoros videó következik, talán az első komolyabb a 160 millió megtekintéssel büszkélkedő traktormosós videó, ahol különböző traktorokat mosnak tisztára egy folyóban.

Aki pedig arra kíváncsi, hogy hogy boldogulnak a különböző traktorok terepen, annak egy 2018-as traktor show biztosan jó választás, ebben a videóban sárban, vízben kell megküzdeniük a traktoroknak és a traktorosoknak.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)