A mesefilmek zenéje fülbemászóan megmarad

étkészlet

Mi, szülők is szívesen emlékszünk vissza gyermekkorunk kedvenc mesefilmzenéire és tudjuk, hogy milyen örömmel énekelgettük azokat. Ezekkel a mai gyerekek is ugyanígy vannak, de nem csupán a közismert meséket érdemes megismertetni a gyerkőcökkel, hanem nyugodtan mi magunk is megzenésíthetjük a gyerekkönyveket. Hogy hogyan? Egyszerűbben, mint gondolnád!

A kedvenc mesék inspirálják a gyerekeket

A kicsik egyik kedvenc sorozata a Bogyó és Babóca, a szereplőket pedig sokféle terméken is viszontláthatjuk. A Meseweb étkészletei a Zsolnay gyár remekművei, ezeken pedig nem másokkal találkozhatunk, mint Bogyóval, a csigafiúval, Babócával, a katicalánnyal és sok-sok baráttal, például Pihével, Vendellel, Ugrival, Baltazárral, Gömbivel, Lilivel, Szellővel és a többi kedves kis szereplővel.

A filmzenére azonnal felkapják a fejüket a lurkók!

Amint elindul a Bogyó és Babóca főcímzenéje, már szaladnak is a kicsik, hogy láthassák kedvenceiket, és betéve dúdolják a kedves kis dalokat. Nyugodtan kedveskedhetünk nekik egy Zsolnay Bogyó és Babócás bögrével, amiből az esti kakaó is jobban fog esni, de egy nehezen evő gyermeknek a tányér is remek ajándék.

Milyen mesét érdemes még beszerezni?

Ha már a Zsolnay bögréről esett szó, nem mehetünk el szó nélkül Várszegi Adél könyve mellett, ami 108 oldal izgalmat, fordulatokkal teli eseményeket és gyönyörű illusztrációkat tartalmaz. Amellett, hogy megismerhetjük belőle Zsolna, a kislány érdekfeszítő kalandjait az eozingyárat védő manókkal, még Pécs különleges részét, a Zsolnay-negyedet is bejárhatjuk.

A Zsolna és az eozingyár mese lenyűgözi a gyerekeket

Mind a történet, mind pedig a sok színes rajz rabul ejti a kicsiket, ezért ha a te csemetéd is kéri esti meseként, hogy olvasd a könyvet, akkor fűszerezd meg ezt egy kis közös dalolással. Az alkotás öröme sok közös élményt fog adni nektek, a gyerekek pedig imádnak valami újat létrehozni.

Énekelhettek a szereplőkről, költhettek verseket, találhattok ki új dallamokat, de egy ismert dallamra is improvizálhattok új szövegeket. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat és közösen töltsétek el az időt!

A közös játék is remek program!

Ha megszerettétek a könyv szereplőit, akkor jó hírünk van, hiszen már megjelent a Zsolna és a titkos receptkönyv társasjáték, amiben az a feladat, hogy a titkos receptkönyv rejtve maradjon Palibú, az ármánykodó gonosz elől. A titkos receptkönyvet soha nem kaparinthatja meg Palibú, a játék célja az, hogy mindig újabb és újabb rejtekhelyet találjunk ennek a fontos dokumentumnak.

Tudtátok, hogy a Zsolnay porcelánok eozinmázát a kor leghíresebb vegyészei fejlesztették ki? Ez a máz az eozin, amelynek különlegessége, hogy égetés során egészen furcsán viselkedik. Az eozinmáz végső színe mindig egy rejtély, hiszen az csupán az égetéskor alakul ki, ezért teljesen egyedi lesz. Ezt az anyagot egy titkos recept alapján készítik, amely a Zsolnay gyár hagyatéka.

A gyerekekkel töltött idő rendkívül fontos a kicsik személyiségfejlődése szempontjából. Olvass neki mesét és énekeljetek közösen!

Hirdetés (X)