A műanyag ablak és a villanyszámla kapcsolata

műanyag ablak Kép forrása: Pexels.com

Az elmúlt években különösen nagy figyelmet kapott az energiafogyasztás. Az energiaválság következtében mindenki a saját bőrén és a villanyszámlán érezhette, hogy a rezsiköltségek egyik pillanatról a másikra el tudnak szállni. Ezért is fontos, hogy mindent megtegyünk otthonunk energiahatékonyságának javítása érdekében.

Hogyan csökkenthető a villanyszámla?

Számtalan praktika, apróság és módszer van, aminek a segítségével lehet kisebb-nagyobb szeletet faragni a rezsiköltségekből. Az infláció mértéke, valamint a gáz- és villanyárak rohamosan emelkedtek az elmúlt 1-2 évben. A költségcsökkentés kérdése mindenki számára sürgető.

Ha igazán komoly hatást akarunk elérni, akkor meg kell keresni a lehető leghatékonyabb módszert a feladatra. Az egyik megoldás a műanyag ablak, ami egyszerűen beszerezhető az RS Ablak szolgáltatásainak köszönhetően.

De mégis mi köze van a nyílászáróknak a villanyszámlához? Az egyik legjobb példa erre az, ha jól zárnak az ablakok és ajtók, akkor nyáron kevesebb meleg fog otthonunkba bejutni, így a klímát sem kell olyan hosszasan működtetni, ami máris a költségek csökkentésével jár. A minőségi nyílászárók a megjelenésük mellett a funkcionalitás és az energiahatékonyság miatt is fontos szerepet játszanak.

A műanyag ablakok rendelkeznek az egyik legoptimálisabb szigeteléssel. Ma már elérhetőek 3, 5, 6, 7 vagy több légkamrás ablakok is. Minél több a kamra, annál jobb lesz a szigetelés is. A hagyományos téglalakások esetében már a 3-5 légkamrás változatok is nagyon jól teljesítenek.

Ha családi házról beszélünk, akkor érdemes minimum 6 kamrás kialakítást választani. A megfelelő szigeteléshez még a 2 vagy 3 rétegű üvegezés is besegít, amivel a fűtésszámla csökkentése mellett az áramköltségekből is akár 40%-ot megtakaríthatunk, pláne, ha villannyal fűtünk.

A minőség nagyobb spórolást jelent

A nyílászárók kiválasztása mellett az ideális “ablakos” cég megtalálása is külön kihívást jelent. Itt kifejezetten fontos az, hogy pontosan mekkora garanciát kapunk az ablakokra, a beépítésre. Ez nem egy rövid távú befektetés, mivel a nyílászárókat nem szokás évente cserélni. Fontos, hogy a kiválasztott cég legyen leinformálható és rendelkezzen szükséges mennyiségű referenciával.

Vállaljon garanciát a forgalmazott ablakokra és a beépítésre is egyaránt. Ha valaki túl olcsón dolgozik, az is gyanúsnak számít és jobb elkerülni. A minőséget mindig, minden esetben meg kell fizetni.

Ne halogassuk a befektetést!

A jelenlegi gazdasági helyzet nem ígér sok pozitív változást, ezért is fontos, hogy ne várjunk a külső tényezők alakulására, vegyük a kezünkbe az irányítást és tegyük meg mi a megfelelő lépéseket otthonunk energiahatékonyságának növelése érdekében. A műanyag ablakok hatását azonnal érezni fogjuk, már a következő hónaptól csökkenhet a villanyszámla.

Ráadásul még az ingatlan értéke is növekedni fog hosszú távon.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)