A szépítő infraszauna

szauna Kép forrása: Pexels.com

A szaunázás kedvelőiként egyre több helyről hallunk erről az alternatív szaunázási lehetőségről, az infraszaunáról, mégis sokszor elbizonytalanodunk, hogy mit is takar ez a kifejezés, illetve kiknek és mikor ajánlott.

Aki szeretne egy szaunaházat vagy szaunakabint építeni, számos szempontot kell figyelembe vennie, és az első kérdések között szerepel az, hogy hagyományos finn szaunát vagy infraszaunát választana inkább.

Infraszauna – izzadás alacsonyabb hőfokon

Így lehetne néhány szóban összefoglalni az infraszauna lényegét, de természetesen ennél sokkal többet jelent. Akik infraszauna építésben gondolkodnak, nézzék meg az e-kert.hu infraszauna kínálatát, és az adott termékre kattintva olvassák el az egyes modellek jellemzőit.

Ha ezek után mégis a hagyományos finn szaunaház építése mellett döntenek, akkor azt is megtehetik itt, ugyanis ez a webáruház mindegyik típusú szauna értékesítésével foglalkozik, a cég munkatársai pedig több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a témával kapcsolatban.

infraszauna

A webáruházban fellelhető minden egyes szauna minőségi alapanyagokból készült, üvegfalakkal vagy ablakokkal ellátott, és különböző méretben és teljesítményben áll az érdeklődők rendelkezésére attól függően, hogy hány személyes változatra van szükség.

Az infraszauna kitűnő választás azok számára, akik szeretnének az izzasztó megoldással méregteleníteni, tisztulni vagy akár fogyni, de a tradicionális finn szauna 80-100 fokos hőmérséklete már túl sok a számukra.

Az infraszauna elnevezésének eredete

Az “infra” szócska latin eredetű, jelentése “alatt, alatti”, tehát az infravörös szóösszetétel a fény látható tartományának „vörös alatti” szegmensét hivatott kifejezni.

Az örömhír az, hogy a szaunákban használatos infravörös fény a napsugárzással szemben nem rendelkezik egészségkárosító tulajdonságokkal, épp ellenkezőleg, a bőr mélyebb rétegeibe hatolva segít elkerülni a különböző megbetegedéseket, valamint már meglévő panaszok esetén gyógyítani, csillapítani azokat.

Sokaknak a tradicionális finn szauna túl forró vagy pedig valamilyen egészségügyi megfontolásból nem javallott az alkalmazása. A finn szaunához képest az infraszaunában jóval alacsonyabb, kb. 40-60 Celsius fokos a hőmérséklet, amely egy kellemesnek mondható meleg.

Az infraszauna áldásos hatásai

Az infraszaunát van, aki szépítő szaunának is nevezi, mivel szerintük a méregtelenítő hatása háromszor akkora, mint a hagyományos finn szaunának, így nem csupán egészségünk, hanem szépségünk megőrzésében is nagy hasznát vehetjük, hiszen az anyagcserénket is sokkal jobban élénkíti.

Továbbá hatékonyan segíti elő a fogyást, mindössze félórányi infraszaunázás alatt akár 6-800 kalóriát is elégethetünk, megerőltető testedzés nélkül. A testsúlyunk optimalizásán túl segít fiatalon tartani bőrünket is, kisimítja a ráncokat, tisztítja a pórusokat, és segít eltüntetni a cellulitiszt és a kisebb bőrhibákat.

Akik eddig vaciláltak, hogy melyik szaunatípust válasszák, és építsék fel otthonukban, mostanra bizonyára sikerült meggyőződniük az infraszauna áldásos hatásairól.

Kiemelt kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)