A tökéletes babaágynemű huzatot keresed?

babaágynemű huzat Kép forrása: Pixabay.com

Mi minden szükséges a kiságyba annak érdekében, hogy a baba tökéletes kényelemben pihenhessen? Mivel a kicsi kezdetben sok időt tölt az ágyában, ezért kellő odafigyeléssel kell összeválogatni az ágyneműjét. Az üzletek széles választékát látva nem egyszerű eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb. Rengeteg fajta ágynemű típus közül lehet válogatni, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és elvárásainak megfelelőt.

Milyen huzatokat vásárolj?

A kisbabák szervezete még igen érzékeny, így természetesen a bőrük is, ezért nem mindegy, hogy milyen textilekkel érintkezik a baba bőre. Mindenképpen OEKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkező holmikat szerezzünk be, melyek nem okozhatnak semmiféle irritációt. Nézz körül a Peekabooshop.hu ágynemű kínálatában, ahol kimondottan ilyen termékeket találsz.

A kiságyban egyértelműen az ágynemű kapja a főszerepet. Fontos, hogy a paplan meleg legyen, a párna pedig vékony.

A lepedő alá javasolt tenni egy vízhatlan matracvédőt is annak érdekében, hogy a matrac tisztaságát megóvjuk.

Különböző ágynemű típusok

Vásárolhatsz külön ágyneműt és hozzá huzatokat, vagy ágynemű szetteket is választhatsz bevarrt töltettel.

Az anyagát tekintve készülhet bambuszból, pamut szaténból vagy organikus pamutból. Minden esetben antiallergén töltettel rendelkeznek.

A bevarrt töltettel készült ágyneműk mintaválasztéka hatalmas, ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a babaszobához illő színeket és mintákat.

A pamut anyagból készült változattól, a luxus bársony szettig óriási a kínálat.

Vásárolhatsz többrészes szetteket is, melyek a paplanon és párnahuzaton kívül tartalmazzák a rácsvédőt, baldachint is, így megkímélheted magad a hosszas utánajárástól, hogy beszerezd az összeillő és egymással harmonizáló darabokat.

Egy komplett szett megvásárlásával egy csomagban megvehetsz mindent, amire szükség van a kiságyban.

Tedd kényelmesebbé és biztonságosabbá a kiságyat!

Az első hónapokban, amikor még túl nagynak tűnik az ágy, érdemes egy babafészket tenni a kiságyba, így sokkal komfortosabban fogja magát érezni a baba. Kuckósabb lesz számára a fekhelye és nyugodtabban is fog aludni.

Ha sokat rúgkapál a kicsi álmában, akkor könnyen lemozogja magáról a takarót és megfázhat. Ez ellen viszont tehetsz, ha hálózsákban altatod.

A kemény ágyrácsokba könnyen beütheti a fejét vagy a keze-lába beszorulhat. A megoldást a rácsvédő jelenti, mely sokkal otthonosabbá és barátságosabbá teszi a kiságyat.

Ha tovább szeretnéd emelni a komfortfokozatot, akkor tegyél az ágy fölé egy óriás baldachint, ami kiszűri a zavaró zajt és fényt, emellett pedig nagyon jól néz ki.

Végül ne feledkezzünk meg a kicsi szórakoztatásáról sem! Egy ágy fölé függeszthető forgó minden baba figyelmét leköti. Az alvóka is fontos, mert megnyugtatja a kicsit, ha felriad az álmából.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)