Aki vendéglátásban dolgozik, annak ezekre biztosan szüksége lesz!

boros eszközök Kép forrása: Pexels.com

Aki a vendéglátásban dolgozik, tisztában van vele, hogy milyen eszközökre és kellékekre van szükség ahhoz, hogy minden vendég elégedett legyen. Legyen szó boros eszközökről, pezsgős kiegészítőkről egyaránt, ezek mindegyikének hasznát lehet venni hotelben, étteremben, valamint kávézóban és borászatban.

Ebben a cikkben olyan HORECA termékeket mutatunk be, amelyek egy vendéglátó helyen minden esetben hasznosak tudnak lenni.

Mire van szükség a vendéglátásban?

Aki pincérként, felszolgálóként dolgozik, annak igen fontos, hogy kimondottan minőségi eszközökkel tegye mindezt. A Vacu Vin webáruház hotelek, éttermek, borbárok, pincészetek, illetve kávézók számára kínálnak csomagolás nélküli tartozékokat. A termékeket karton dobozban szállítják ki, 4-6-8-12-esével csomagolva.

Egy vendéglátóhelyen talán az egyik legfontosabb ilyen borászati eszköz a borhűtő. A hatosával kapható csomagban található termék nagy előnye, hogy 15 percen belül kellemes hőmérsékletűvé varázsolja az italt, ami egészen az utolsó kortyig hűvös is marad.

Ez egy étteremben különösen fontos, ahol a vendégek sokáig beszélgetnek, míg elfogy a vacsora és az alkohol. Ennek köszönhetően pedig még egy órával később sem meleg és ihatatlan bort kell elfogyasztaniuk.

A borhűtő sokszor felhasználható, tehát apartmanokban, hotelekben, valamint éttermekben is igen hasznos boros kelléknek számít.

Egyéb borászati kiegészítők a vendéglátásban

A HORECA termékekhez hozzátartozik még a vákuumdugó, amit vákuumpumpával együtt lehet együtt felhasználni ahhoz, hogy a palackot hosszú távon, megfelelő minőségben lehessen tárolni. A gyártmánynak hála, a pumpa kiszív minden levegőt az üvegből, ezáltal további tíz napig tartja frissen a palackot.

Főként éttermekben praktikus, ahol a fogyasztók nagy része 1-2 dl-t rendel belőle, így nem kell azonnal kiönteni a maradékot és minden alkalommal újat felbontani.

A másik ilyen apróság a borkiöntő, amivel megakadályozható, hogy az ital a terítőn kössön ki. A bor felszolgálása így teljesen tiszta lesz, hiszen az esetlegesen lefolyó cseppeket a gyűjtő visszafolyatja az üvegbe.
Igen kellemetlen tud lenni, amikor a vörösbor a felszolgálás közben apró cseppek formájában foltot hagy az abroszon vagy a vendég ruháján.

Főleg, hogy ezt a borfajtát amúgy is nehéz eltávolítani a textíliákról, így a borkiöntő ezt a szituációt nagyban megkönnyíti a felszolgáló számára.

Miért éri meg minőségi termékeket beszerezni a vendéglátó egység számára?

Szögezzük le, hogy bár sokszor jó megoldást jelentenek az eldobható HORECA termékek, egy minőségi boros és pezsgős kellék, amit többször fel lehet használni, hosszabb távon sokkal praktikusabb. Amellett, hogy egyszer kell rá költeni, környezetbarátabb, hiszen jóval kevesebb szemetet termel, mintha műanyag poharakat, kiegészítőket használnánk.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)