Amit a táskás, duzzadt szemekről tudni érdemes!

szemápolás Kép forrása: Pixabay.com

A legtöbbünk számára nem ismeretlen jelenség, hogy reggelente puffadt, ödémás szemekkel kelünk. Fontos azonban, hogy megismerjük a hátterében meghúzódó okokat, hiszen így tehetünk hatékonyabban ellene. Az alábbiakban a táskás szemkörnyék okairól írunk!

Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

Bármilyen elkeserítő tény, de a duzzadt, táskás szemkörnyék jelentősen rombolja a megjelenést, hiába fiatalos és üde alapesetben a bőr. A puffadt szemek elgyötörtnek, idősebbnek mutatják külsőnket. A jó hír azonban, hogy néhány életmódbeli változtatás, hasznos praktika bevetésével nagymértékben javíthatunk ezen az állapoton és az ödémás szemek környéke fél órán belül nyugtatható.

Fordítsunk figyelmet a kényes szemkörnyéki terület ápolására, alkalmazzunk speciális készítményeket, melyek gyógynövény kivonatokat, tápláló növényi olajokat, és vitamin komponenseket tartalmaznak. A BIOLA Webshop natúr és biokozmetikumok bőséges tárházát kínálja a természetes bőrápolás jegyében. A mindennapos szépségmegőrző rutin kiemelten fontos, hogy a kritikus területek is kisimultabbnak, frissebbnek látszódjanak.

A duzzadt szemek ellen tehetünk azzal is, ha mindig ügyelünk arra, hogy alvás előtt alaposan megtisztítsuk bőrünket a sminkmaradványoktól. Emellett törekedjünk egy egészségesebb életvitelre, melyben mérsékeljük a só- és alkoholfogyasztást, és változatosan táplálkozunk. A puffadt szem jelenségét okozhatja a kezeletlen stressz, a szemek állandó fáradtsága, a kevés alvás, de örökölt vonások és egyéni jellemzők egyaránt.

Aktívan tehetünk a stressz hatékonyabb kezeléséért, ugyanakkor igyekezhetünk, hogy egy kicsivel több pihenést iktassunk be napjainkba.

Mi áll a reggeli ödémás szemek hátterében?

Gyakori például a hason alvók körében, feltételezhetően a szövetközi folyadék gravitációs tevékenysége következtében. Ebben az esetben viszont javarészt csak a reggeli időszakban látványos, később eltűnik.

Amikor alszunk, vagyis vízszintes helyzetben vagyunk, a szervezetünk vízterei némiképp átrendeződnek. Ilyenkor fokozódik az arcban a hidrosztatikai nyomás, a folyadék a kötőszövetbe áramlik. Abból kifolyólag, hogy nagyobb folyadékmennyiség préselődik a kötőszövetekbe, duzzanat formájában látványos panaszokat okozhat. Ez a jelenség felkeléskor a legszembetűnőbb.

Ilyenkor javasolt a hideg vizes arcmosás, akár a jégkockával történő átdörzsölés is. Alkalmazhatunk magasabb párnát háton történő alváshoz, így támogatható az ideális nyirokáramlás és mérsékelhető a szem körüli duzzanat.

Szemduzzanatot enyhítő speciális kozmetikum

Az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbá válhat a duzzanat a szemkörnyéken, ennek azonban elejét vehetjük a szemhéj mikrokeringését segítő szemkörnyékápolók alkalmazásával. Ezáltal javítható a vízmegkötő képessége a szemhéj bőrének, ez pedig a rugalmasságában is meglátszik.

Javasolt centella kivonatban gazdag speciális készítményeket választani, melyek nagy segítséget jelentenek a “puffy eyes” problémájának enyhítésében. Ilyenkor a belső szemzug felé irányuló enyhe körkörös masszázs a szemkörnyékápolónkkal nagymértékben javítja a duzzanat megszűnését.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)