Ápoló lábkezelési tippek, amit mindenkinek érdemes ismernie!

lábvizes kezelés Kép forrása: Adobe Stock

Ahogy nem telik el egyetlen napunk sem fogmosás nélkül, úgy nem telhet el egy nap sem lábápolás nélkül. Minden nap érdemes ellenőrizni a duzzanatokat, a vágásokat vagy az esetleges fertőzéseket és elváltozásokat a lábkörmön.

Mindennapos lábápolás – mire kell odafigyelni?

A mindennapos gondozás része a meleg vizes tisztálkodás, de ne áztassuk túl, mert az kiszáríthatja. Naponta kell hidratálást alkalmazni, amelyre speciális krémeket és ápolókat is vásárolhatunk.

Ne legyen hosszabb ideig nedves a lábfejünk, mert az gombás fertőzéseket okozhat. Kerüljük a túl szűk cipők viselését, hogy elkerüljük a köröm és a körömágy különféle megbetegedéseit. Legyen több pár cipőnk, hogy váltogathassuk őket.

A körmeinket mindig egyenesre vágjuk le és utána körömreszelővel simítsuk ki az egyenetlenségeket. Ha a fent leírtaknak megfelelően ápoljuk körmünket, akkor elkerülhetjük a köröm benövéseket.

Mi az a pszoriázis?

Ismertebb nevén a pikkelysömör egy súlyos autoimmun betegség, amelyet mindenképpen kezelni kell. Amikor a betegség igazán tombol, akkor szinte lángol a bőrünk, hiszen be van gyulladva.  Ez a betegség gyakorta sújtja azokat, akiknek stresszes a munkájuk, hiszen a felgyülemlett feszültségre így reagál a szervezetük.

Ilyen esetekben érdemes jógázni vagy esetleg meditálni, hiszen jótékonyan hatnak egészségünkre. Ha professzionális megoldásra vágyunk, akkor a pszoriázis kezelés lesz számunkra a legmegfelelőbb, amely speciális készítményekkel történik.

Első körben azonban tartsuk be a következőket: tartózkodjunk a hidegtől, rendszeresen hidratáljuk az érintett felületet, használjunk párologtatót, pótoljuk a D-vitamint, kerüljük a stresszt, figyeljünk oda az étrendünkre.

Milyen készítményt használhatunk lábunkra?

Az arkada tc16 szérum gombás fertőzések és körömlemez felválás esetén alkalmazható. A készítmény segíti a körömlemez, a bőr, valamint a körömágy regenerálódását és gyorsítja az esetleges sebek gyógyulását. A szérum gyorsítja a körömnövekedést és használatával elkerülhetjük a másodlagos fertőzések kialakulását. A termék összetevői között megtalálhatjuk az oregánó olajat, a halkollagént és a teafaolajat is.

Amennyiben úgy érezzük, hogy lábunk kezelésre szorul, akkor mindenképpen keressünk fel egy szakorvost vagy egy szakképzett pedikűröst.

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)