Az életmentő biztonsági öv fontossága

biztonsági öv Kép forrása: Pixabay.com

Egyesek cáfolják, mások értik, megint mások a bőrükön tapasztalják. Van, aki csak azért használja, mert kötelező, és nem akar bajt. A biztonsági övvel kapcsolatban – meglepően – sok a vita. A nagy számok törvénye alapján azonban egyértelmű a helyzet, és nem játékból találták ki a szabályt, hogy az autóban ülők mindegyikének be kell kötnie magát.

Nem működik a biztonsági öv, le kell cserélni, újat beszerezni? Az autofejlesztes.hu oldalán biztonsági övek és tartozékok egyaránt megtalálhatóak – egyéb autóvédelmi és autóápolási termékek mellett – mint amilyenek a vadriasztók, a sebességváltó gombok, a kürtök vagy a dudák, az izzók és így tovább.

Miért kötelező és tényleg életmentő a biztonsági öv?

Ma már szinte alapvető, hogy amikor az ember beül az autóba, akkor beköti magát. Így van ez előírva Magyarországon és Európában, és a világon is majdnem mindenhol. Ez pedig jól is van így.

Persze előfordulnak esetek, amikor épp annak jelenléte miatt kerül valaki bajba egy balesetben, nem tud kiszabadulni – és így tovább. De ez talán 100 nagy balesetből 1.

A másik 99 esetben pedig a biztonsági öv életet ment. Az is biztos, hogy jobb egy törött kulcscsont a fékezés erős hatására, mint kirepülni a szélvédőn. Aki tehát a matematikában, a racionalitásban és a számoknak hisz, talán ezek elég meggyőző adatok és érvek.

Nem utolsó szempont, hogy kötelező a használata – talán nem véletlenül van így, ne akarjuk kijátszani a rendszert!

Biztonsági övek és tartozékok beszerzése, cseréje

Ne vegyük tehát félvállról a dolgot, és ne húzzuk magunkra a nem működő övet, ha meglátjuk a rendőrt a közelben. Nem miattuk van rá szükség ugyanis, hanem magunk és az autóban utazók védelme miatt. Ezt mindig tartsuk észben!

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy ma már szinte szó szerint pár kattintással beszerezhetjük az új darabokat. Így pedig még válogathatunk is, olvashatunk róla, melyik öv milyen védelemmel bír. Akár kiskedvenceinkek is találhatunk megfelelő biztonsági övet!

A biztonsági öv kiegészítők mellett pedig olyan extrákat is találhat, mint például a biztonsági öv párna, amivel nemcsak biztonságosabb, hanem kényelmesebb is lesz az utazás – de ugyanígy csipesz vagy hosszabbító is vásárolható hozzá.

Ezek pedig jó szolgálatot tesznek autóban, buszban, kamionban és nagyobb munkagépekben egyaránt.

Egyéb kiegészítők

Az autofejlesztes.hu oldalán a megfelelő biztonsági tartozékok és kiegészítők mellett egyéb autóápolási termékeket is szép számmal lehet találni és vásárolni. Lényegében mindent, ami nem közvetlenül szükséges az autó műszaki működéséhez – mégis legalább annyira fontosak.

Ahogy a biztonsági öv, úgy még az ablaktörlő lapát is életmentő lehet! De más szempontból is érdemes persze beszerezni egy-egy terméket, például üléshuzatot, utazási kiegészítőket, szivargyújtót.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)