Csaptelep – Egy apró kiegészítő, amely nagy jelentőséggel bír

csap Kép forrása: Pixabay.com

Az otthonok kialakításakor, legyen az felújítás vagy új építés, az apró részletekre éppúgy figyelni kell, hogy az egységes stílus megmaradjon, és megfelelő minőségűek, ezáltal tartósak legyenek. Igaz ez a különféle csaptelepekre is, minden helyiségbe a célnak megfelelő darabot kell beszerezni.

Naponta számtalanszor használjuk az egyes vizes helyiségekben elhelyezett csapokat, miközben észre sem vesszük, milyen fontos és meghatározó eszközök. Éppen ezért a kiválasztásnál körültekintően kell eljárni, és nem érdemes spórolni a beszerzésükön. Milyen szempontokra figyelj, ha csaptelepet vásárolsz a Mozaikkerámiánál?

A csaptelepválasztás szempontjai

Kézmosás, zuhanyozás, mosogatás, egyebek. Naponta megszámlálhatatlan alkalommal használjuk a konyhai vagy fürdőszobai csaptelepeket, ezért a vásárlásnál az egyik alapvető szempont a tartósság, a strapabíró anyagok alkalmazása. A kényelmes használat szempontjából fontos a méret, a tisztíthatóság, de nem elhanyagolható tényező a stílusbeli illeszkedés sem.

Biztosan jártál már olyan mosdóban, ahol a csaptelep alá még a kezed sem igazán fért, nemhogy egy pohár, egy kulacs vagy más edény. A komfort érdekében meg kell találni a megfelelő méretű és típusú berendezést, amely kézre áll, valamint egyszerűen, könnyen és lehetőleg fokozatmentesen állítható.

A csaptelepek apró, mégis jellegzetes kiegészítői a fürdőszobáknak, konyháknak, így a stílus fontos jellemzőjük, amely sokat számít a választásnál.

Milyen a megfelelő csaptelep?

A csap kiválasztása attól is függ, hogy felújítást végzel vagy a nulláról kezded, ugyanis az új térnek köszönhetően nagyobb a választás szabadsága, ha azonban meglévő helyiséget újítasz fel, akkor valószínűleg ugyanazt a típusú csaptelepet kell választanod.

csap
Kép forrása: Mozaikkeramia.hu

A csaptelepeknek 2 típusát különböztetjük meg:

  • 3 lyukú vagy 3 darabos: A klasszikus változat külön kifolyóval rendelkezik, és használható zuhanyzókban, kádakban és mosdókagylókban. Számos színben és kialakításban kapható.
  • Keverőcsapok: Elegáns és modern megjelenést biztosítanak, lehetővé teszik, hogy egyetlen kart használj a hideg és meleg víz áramoltatásához. A keverőcsapok egyszerűen szabályozhatók, és egyetlen fogantyúval teszik lehetővé a víz tökéletes hőmérsékletének beállítását.

Mindkét típus a falra vagy a pultra is szerelhető mindkettőhöz, ez lehetővé teszi, hogy ne csak a kívánt stílust válaszd, hanem egy olyan kialakítást is, amely illeszkedik a mosdóhoz, a kádhoz vagy a zuhanyzóhoz.

Megoldás vízpazarlás ellen

Bár alapvetően a szokásaink határozzák meg a vízhasználatot, a megfelelően, a környezetvédelem és a fenntarthatóság figyelembevételével kialakított csapok víztakarékosak. Alacsony átfolyási sebesség révén, kevesebb víz felhasználásával nyújtják ugyanazt az élményt. A vizet levegővel dúsítják, ezáltal energiát spórolnak.

Alaposan járd körbe a lehetőségeket, és azt a típust válaszd, amely funkciójában, méretében, anyaghasználatában, színében és stílusában egyaránt megfelelő.

Képek forrása: Pixabay.com; Mozaikkeramia.hu

Hirdetés (X)