Első alkalommal várják koreai programokkal az érdeklődőket a Művészetek Völgyében

Művészetek Völgye Kép forrása: Muveszetekvolgye.hu

Első alkalommal filmvetítéssel, felolvasással és K-pop workshoppal várja az érdeklődőket vasárnap a Koreai Kulturális Központ a Művészetek Völgyében, Kapolcson.

A Koreai Kulturális Központ szerdai közleménye szerint a kulturális intézet délelőtti workshopján az érdeklődők a BTS Dynamite című dalának koreográfiáját tanulhatják meg a LikeOn Productions táncosainak segítségével.

Déltől A királyi szabó című történelmi drámát vetítik a Filmio Pajta Mozgóban. I Vonszok (Lee Won-suk) rendező 2014-es alkotása a királyi udvarban dolgozó két szabó rivalizálásának történetét meséli el a Csoszon-korszakban.

Érdekesség, hogy a jelenetek során több mint ezer tradicionális koreai viselet, azaz hanbok látható. A film összköltségvetésének jelentős részét, mintegy 1 milliárd dél-koreai wont (körülbelül 900 ezer dollár) költöttek jelmezekre.

A tájékoztatás szerint a fesztiválon a kortárs koreai irodalommal is megismerkedhet a közönség. Vecsei H. Miklós színművész két ismert dél-koreai szerző szövegeiből olvas fel délután fél négytől a kapolcsi evangélikus templomban.

A közlemény felidézi, hogy a hazájában 1981-ben debütált Im Cshoru (Lim Chul-woo, 1954) a Visszavágyom a szigetre című regényével vált igazán ismertté, amelyből 1993-ban filmadaptáció is készült.

A regénynek köszönhetően a hallgató vagy olvasó közelebb kerülhet a koreai néplélek és a távol-keleti hagyományos kultúra megismeréséhez Han Cshanghun (Han Changhoon, 1963) 1992-ben debütált Horgony című díjnyertes írásával.

Kagyló című regénye a Hankyoreh Irodalmi Díjat nyerte el 1998-ban. Azóta több mint 15 könyve jelent meg, köztük regények, novella- és esszégyűjtemények – írták.

Kép forrása: Muveszetekvolgye.hu