Erre mindenképp figyelj házvásárláskor!

házvásárlás Kép forrása: Pixabay.com

Mindig nagy öröm, amikor végre minden adott ahhoz, hogy megvásároljunk egy ingatlant, és ráadásul találunk is olyat, ami tetszik. Ahhoz azonban, hogy meghozzuk a végleges döntésünket, nem árt néhány dolgot kicsit tüzetesebben is megnézni.

Amikor lakásvásárlás előtt állunk, hajlamosak lehetünk arra, hogy gyors döntést hozzunk, elvégre nem akarjuk, hogy valaki elhappolja előlünk a kiszemelt ingatlant, és sok esetben maga az eladó is sürgetheti az adásvételi szerződés megkötését.

Ha azt látjuk, hogy a tető néhány helyen javításra szorul, akkor azt könnyen orvosolhatjuk a MesterekFutára cserepeivel, ha azonban túlságosan rossz állapotban van, akkor mindenképp át kell gondolni, hogy érdemes-e kitartani a vásárlási szándékunk mellett.

A tető persze csak egy dolog a sok közül, amit alaposabban is meg kell vizsgálnunk, fel kell mérnünk, hogy végül határozott döntést tudjunk hozni – legyen az igen vagy nem. Nézzük, hogy ezenkívül még mire érdemes kiemelt figyelmet fordítani!

A nyílászárók állapota

Az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy megnézzük, milyenek a nyílászárók – újak vagy régiek? A műanyag nyílászárók sokkal jobban szigetelnek, mint a régi, fa társaik, nemcsak a külső és belső felületek közötti hőáramlást akadályozzák meg hatékonyan, hanem a zajokat is “kint tartják”.

A fából készült ajtók, ablakok ráadásul elvetemedhetnek, elkorhadhatnak, és az élősködők is megtámadhatják őket, sok gond lehet tehát velük. A kicserélésük pedig egy több milliós projekt is lehet, így ezt mindenképp érdemes szem előtt tartani!

Falak és a szigetelés

A nyílászárók mellett a falakat sem árt alaposan szemügyre venni, hogy például vannak-e rajtuk repedések vagy található-e rajtuk penész. Ami a repedéseket illeti, sok házon vannak apró hajszálrepedések, ezek általában nem jelentenek különösebb problémát.

Nem úgy, mint a mélyebb, látványosabb vonalak, amiket akár komoly statikai problémák – például az alap megsüllyedése – is okozhatnak. Ha ilyen repedések vannak a házon, akkor érdemes kikérni egy szakember véleményét.

Akárcsak a nyílászáró csere, a szigetelés kiépítése sem olcsó mulatság, így mielőtt vásárlói részről belemegyünk egy adásvételbe, utána kell járnunk, hogy van-e az ingatlanon.

Nézzük meg alaposan az ingatlant!

Amikor nagyon megtetszik egy ingatlan, mert például jó az elrendezése, szép az udvara vagy jó környéken van, akkor hajlamosak lehetünk arra, hogy az érzelmeinkre alapozva meggondolatlan döntést hozzunk. Ennek azonban az lehet az eredménye, hogy rövidesen véget nem érő házfelújítási munkálatok kellős közepén találjuk magunkat.

Ennek elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy alaposan megnézzük az épületet, különösen a tetőt, a falakat, illetve a nyílászárókat. Emellett pedig annak is feltétlenül utána kell járnunk, hogy van-e a házon szigetelés.

Ha pedig mindent rendben találsz, csak néhány dolgot kell javítani, felújítani, akkor nézz be a MesterekFutára webshopjába, ott ugyanis sokféle munkafolyamathoz megtalálod a szükséges termékeket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)