Ezért éri meg elliptikus trénert venni otthonra

elliptikus tréner Kép forrása: Pexels.com

A gép segítségével könnyed, mégis hatékony testmozgást végezhetünk.

Az elliptikus trénerek népszerű választást jelentenek mindenki számára, aki rendszeres testmozgást végez, anélkül, hogy nagy terhelésnek akarná kitenni az ízületeit. Lássuk, miért érdemes egy ilyen gépbe fektetni!

Segítik a fogyást

Egy elliptikus tréner kiváló a fogyáshoz: a kár 150-400 kalóriát is elégethet 30 perc alatt, az aktuális súlytól és a gép sebességétől függően. Ha elliptikus trénert használ a kardióedzéshez, az erőkifejtés szintje is alacsonyabb marad. Így egy 30 perces edzés végére még további gyakorlatokhoz is maradhat energiája.

Alacsony hatásfokúak

A futópadon való séta vagy futás nagy hatásfokú gyakorlat, és sérülést okozhat, vagy súlyosbíthatja a korábbiakat. Ezért válasszon elliptikus gépeket, ha sérülés nélkül szeretne kalóriákat égetni! Az elliptikus tréneren való edzés kíméli a térdet, éppen ezért nagyszerű az idősek és a térd- vagy bokasérülés utáni rehabilitációs szakaszban lévő emberek számára.

Megmozgatják az alsótestet is

Az elliptikus trénerek a pedálozás vagy lépcsőzés révén a lábizmokat célozzák meg. Hatnak a négyfejű izomra, a combhajlító izomra, a csípőhajlítókra, a farizmokra és a vádlira is. Éppen ezért az ilyen edzés kiválóan alkalmas az alsó testről, azaz a hasról, csípőről és combról történő zsírégetéshez.

Sokoldalúak

A futópadhoz hasonlóan az elliptikus trénerek is számos kihívást jelentő edzésprogrammal vannak felszerelve. Ezek a programok – a váltakozó ellenállásnak köszönhetően – a hegymászást vagy az intervallum edzést utánozzák. Sok elliptikus tréner vezeték nélküli pulzusszabályzóval is fel van szerelve, így a pulzusszám szabályozza az ellenállási szintet.

Hogyan kell helyesen használni az elliptikus trénert?

A gép előnye a futópaddal szemben többek közt az, hogy kevesebb karbantartást igényel az alacsony hatású mozgás és a kevesebb mozgó alkatrész miatt. Nem kell attól tartani, hogy a szíjak, a motorok, a görgők és a csapágyak kiégnek.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)