Glenn Close filmek, amelyek a képernyő elé szegeznek

Veszedelmes viszonyok

Glenn Close 1974-ben, televíziós mellékszerepekkel kezdte karrierjét, és majdnem 10 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megkapja első főszerepét. Kiválóan alakít előkelő, elegáns hölgyeket, s ez nem véletlen, mivel 12 generációra visszamenőleg kékvérű felmenőkkel rendelkezik.

A színésznőt azonban kár lenne beskatulyázni, hiszen jelenleg is tartó, közel 50 éves pályafutása során, számos eltérő szerepben bizonyított. Nyolcszoros Oscar-díj jelölt, azonban az Akadémia eddig egyszer sem díjazta.

Cikkünk további részében Glenn Close legjobb filmjeiből mutatunk be, 15-öt. Lássuk a filmeket!

A legjobb Glenn Close filmek

1. Kísértetház

Ez a lebilincselően izgalmas, több évtized eseményeit magába sűrítő, spirituális elemekkel is tarkított történet, azok számára nyújt igazi kikapcsolódást, akik szeretik a romantikus filmeket, élvezik a cselekmény lassabb tempóját, valamint a kiváló színészek játékát. A filmben Glenn Close mellett olyan színészeket láthatunk, mint Meryl Streep, Jeremy Irons, Antonio Banderas vagy Winona Ryder.

2. Láger az édenkertben

Az ember a legmostohább körülmények között is szeretne ember maradni, ahogy ennek a háborús filmnek a szereplői is, akik Glenn vezetésével kórust alakítva próbálják elviselni az elviselhetetlent.

3. Garp szerint a világ

Glenn Close egy úrilányt alakít, aki egyedül neveli fel fiát. A fiú, anyjának köszönhetően igen eseménydús életet él. A romantikus dráma fontos társadalmi kérdéseket feszeget.

4. Végzetes vonzerő

Egy könnyed affér szereplői közül az egyik lezártnak tekinti az ügyet, a másik viszont minden követ megmozgat a folytatásért és túl messzire megy. Glenn Close, alakítása az elhagyott szerető szerepében egészen félelmetes.

5. Hamlet

Shakespeare örökzöld klasszikusa Franco Zeffirelli rendezésében, olyan kiváló színészek tolmácsolásában, mint Glenn Close, Mel Gibson, Ian Holm vagy Helena Bonham Carter. Nem könnyű darab, de kár lenne kihagyni!

6. Veszedelmes viszonyok

Ez a kiváló kosztümös film a 18. század fülledt erotikával teli Franciaországába kalauzol el bennünket, ahol Glenn Close egy gazdag és ördögi nő alakját kelti életre. Stephen Frears munkája a Michelle Pfeiffer legjobb filmjeit bemutató összeállításunkban is szerepelt, nem véletlenül. A romantikus drámát, tökéletes színészi alakítások, gyönyörű kosztümök és nem utolsó sorban a tűpontos rendezés teszik emlékezetessé.

7. Találkozás Vénusszal

Mi történik, ha egy olyan összeurópai kooperáció keretében próbálnak előadni egy Wagner darabot, amelyben senki sem ért senkit? Állandó félreértések, vicces helyzetek és természetesen szerelem, a karmester és a díva (Glenn) között.

8. Cuki hagyatéka

A déli kisváros gazdag és bohókás matrónája úgy dönt, hogy hosszú, boldog, de férje halála után magányos életének véget vet. A holttestet a hálószobában unokahúga találja meg, aki azonban botrányosnak, és illetlennek találja nagynénje tettét, és a halálesetet gyilkosságnak próbálja feltüntetni…

9. Vidéki ballada az amerikai álomról

A Yale joghallgatója hazatér az Appalache-hegységben fekvő szülővárosába, ahol a felidézi családja történetét és eltöpreng a jövőjén. A bestseller memoár filmváltozata.

10. A szerencse forgandó

A nyolcvanas évek elején egész Amerika lázban égett, amikor a dúsgazdag és népszerű társasági hölgy, Sunny von Bülow minden előjel nélkül váratlanul kómába esett. A személyzet vallomása az előkelő, ám szegény arisztokrata családból származó férjre, Claus von Bülow-ra tereli a gyanút. Baleset történt vagy bűneset?

11. A férfi mögött

Björn Runge filmjében egy negyvenéves házasság kerül veszélybe, amikor a férjet irodalmi Nobel-díjjal jutalmazzák amiatt, ami titokban a feleség munkája. A Meg Wolitzer bestsellerén alapuló film párkapcsolati dráma, amelyben a díjazás az a szikra, amely fellobbantja az évtizedek óta elhallgatott, eltemetett sérelmeket.

12. Az őstehetség

A fiatal Roy Hobbsnak olyannyira a vérében van a baseball, hogy kora ellenére már a legjobb és legmagasabb szintű csapatokban játszhat. A fény, a pénz és a csillogás megszédíti a fiatal játékost és úgy érzi, bármit megtehet. Ezért hagyja el élete legnagyobb és legigazibb szerelmét valamint a baseball-t egy arra egyáltalán nem érdemes nő miatt. A történet drámaként és sportfilmként is megállja a helyét!

13. Albert Nobbs

Nehéz az élet a XIX. századi Írországban. Hát még egy nő számára, aki szeretne kitörni a szegénységből, független és saját életről álmodik. Albert Nobbs az egyik előkelő dublini hotelben dolgozik pincérként. Senki sem sejti, hogy valójában nő, aki úgy tudott csak munkához jutni, hogy férfinak adta ki magát.

14. A nagy borzongás

Harold, Michael, Sam, Nick, Sarah, Meg és Karen együtt csinálták végig a 60-as évek diáklázadásait és ez az élmény egész életükre egybekötötte őket. Ennek ellenére hosszú évekig nem találkoztak, és ami végre újra összehozta őket, az az egyik közös barátjuk temetése…

15. Hatalom hálójában

A filmsorozatban Glenn Close egy rendkívül határozott és manipultív karaktert formál meg egy New York-i ügyvédnő szerepében. Patty Hewes mindig az igazságért harcol, ugyanakkor ennek eléréséhez, ha kell, nem válogat a bevetendő eszközökben.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány remek tippet adnunk az esti filmnézéshez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!