Gumis esetek – defekt, gumiabroncs csere lízingelt céges autóval

gumis esetek defekt Kép forrása: Freepik.com

A gumiabroncsok állapota kulcsfontosságú a biztonságos közlekedés és vezetési élmény szempontjából. Nem csak balesetek, defekt esetén lehet szükség gumicserére, az évszakok változása és az időjárási körülmények is indokolják a gumiabroncsok rendszeres cseréjét.

A saját gépjárműparkkal rendelkező cégeknek magunknak kell ezen folyamatokat lebonyolítani, míg bérelt autók esetén a lízing- és flottakezelő cég, mint az Arval is, magára vállalja ezt a feladatot, hogy levegye a terhet a vállalatok válláról.

Cikkünkben körbejárjuk, hogy milyen esetekben lehet szükség gumicserére és hogyan segít ebben a lízing cég.

gumis esetek defekt
Kép forrása: Freepik.com

Mikor van szükség gumiabroncs cserére?

Gumiabroncsot még azelőtt szükséges cserélni, mielőtt a profilmélység a jogszabályokban meghatározott minimum (1,6 mm) alá csökken. Mit is jelent ez és hogyan lehet mérni a gumiabroncs kopását?

A gumi kopása rengeteg tényezőtől függ, ezek közé tartozik a sofőr vezetési stílusa, az út állapota és a gumik karbantartásának rendszeressége, módja is. A legtöbb gumiabroncs rendelkezik kopásjelző sávokkal, így könnyedén nyomon követhető a gumik állapota.

Ezek a sávok akkor válnak láthatóvá, amikor a futófelület profilmélysége a már említett 1,6 mm alá csökken. A futófelületen látható egyenetlen kopási mintázat is problémára utalhat, így ebben az esetben is indokolttá válhat a gumiabroncsok cseréje.

Mit tegyünk defekt esetén?

Defekt bármikor és bárhol történhet, minden óvatosságunk és biztos vezetési tudásunk ellenére. Ilyen esetben két lehetőségünk van: felszerelni a gépkocsiban elhelyezett pótkereket, vagy alkalmazni a defektjavító készletet. Amennyiben erre nincs lehetőségünk, az ARVAL Assistance partnere gondoskodik az átmeneti mobilitásról, valamint a gépkocsi szervizpontra való szállításáról.

gumis esetek defekt
Kép forrása: Freepik.com

Téli gumi – nyári gumi

A gumiabroncsok szezonális cseréjére és annak időpontjára minden országban más szabályok vonatkoznak, lízingelt autó esetén pedig a lízing céggel kötött bérleti szerződés is tartalmazhat erre vonatkozó irányelveket. Ez utóbbi esetében jellemzően a gumikezelési szolgáltatás tartalmazza a limit nélküli gumicsere lehetőségét.

Amennyiben a szerződés magába foglalja a téli gumiabroncsokat is, akkor feltétlenül javasolt a nyári gumik cseréje, amely október-novemberi időszakban esedékes, amikor a napi átlaghőmérséklet 7 Celsius fok alá csökken. A téli abroncsok ugyanis a hidegebb időben is megőrzik rugalmasságukat, tapadásukat, mintázatuk kifejezetten a téli utakra van tervezve.

Hova fordulhatunk karbantartás céljából?

Gumiabroncs csere, defekt vagy rendszeres karbantartás céljára az ARVAL országos lefedettségű, járművek javítására és segítségnyújtására szakosodott hálózattal rendelkezik, ahol biztosított a szakértői megközelítés és rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök a gépkocsi gyors és hatékony javítására.

Igénybe vennéd az ARVAL által nyújtott lízing konstrukciókat? Legyen egyszerű a flottakezelés, vedd igénybe a teljes körű lízing szolgáltatást!

ÉRDEKEL

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)