Három inspiráló film álláskeresőknek

álláskeresés Kép forrása: Pexels.com

Elveszíteni az állásunkat rendkívül kétségbeejtő, rémisztő érzés. De, akkor sem lehetünk sokkal nyugodtabbak, ha mi magunk döntünk úgy, hogy otthagyjuk a meglévő munkahelyünk, és egy teljesen új területen próbáljuk ki magunkat. Mielőtt belevetnénk magunkat az álláskeresés sokszor nehézkes világába, érdemes egy-két inspiráló film segítségével felvértezni magunkat a kihívásokra.

Ha szeretnénk mielőbb elhelyezkedni, akkor érdemes minél több platformon körülnézni, például az Egerállás https://egerallas.hu/allasok/poroszlo aloldalán, kiváltképp akkor, ha Poroszlón szeretnénk munkát vállalni.

Az álláshirdetések böngészése során néha érdemes egy kis szünetet beiktatni, és inspirációs jelleggel megnézni egy vicces vagy megható, de mindenképp motiváló filmes művet, amely az álláskeresés árnyalatait mutatja be a főhős szemszögén keresztül.

A kezdő

Az idősebb álláskeresőknek, illetve Robert de Niro rajongóinak ez a film kötelező. A színész által megformált Ben Whittaker nyugdíjas, özvegy férfi, aki nem igazán tudja, hogy mit kezdjen rengeteg szabadidejével. Éppen ezért úgy dönt, hogy elhelyezkedik egy ruházati cégnél, mely senior gyakornokokat keres.

A senior szó szerint értendő, hiszen az állásra 65 év felettiek jelentkezését várják. Whittaker komolyan veszi a munkát, így hamarosan Jules, a cég vezére mellé kerül gyakornoknak. A filmben bőven akad fordulat, csavar, minden, ami ahhoz kell, hogy a néző figyelme végig le legyen kötve.

A film legfőbb mondandója, egyértelmű: attól még hogy nem vagyunk mai évjárat, sikeresen helytállhatunk, épp úgy, mint a fiatalok.

A boldogság nyomában

Ez a film igaz történet alapján történt, így különösen motiváló. Chris Gardner keményen dolgozik, mégsem tud előrébb jutni, a családi kassza pedig szép lassan kiapad. A helyzet egyre rosszabb, így felesége úgy dönt elhagyja, Cris pedig magára marad ötéves fiával.

Ekkor kockázatos lépésre szánja el magát, felmond, és jelentkezik egy brókercég tanfolyamára. Kezdetben ebből nincs jövedelme, így fiával együtt napokra hajléktalanná válik, ugyanakkor ő nem adja fel, hisz abban, hogy a kemény munka meghozza a várt eredményt.

Erin Brockovich – Zűrös természet

Egy elképesztően inspiráló történet egy olyan nőről, aki még a legnehezebb helyzetben is kitart, és hisz abban, hogy egyedül is nagy dolgokra képes. A munkanélküli, háromgyerekes Erin, akit Julia Roberts formál meg a filmben, meggyőzi Edet, hogy alkalmazza őt ügyvédi irodájában.

A nő teljesen járatlan a jog területén, azonban egy nap ráakad néhány orvosi leletre, mely a telekkönyvi iratok közé keveredett. Nem igazán érti az összefüggéseket, így nyomozásba kezd.

Hamar rájön, hogy egy óriáscég gátlástalanul szennyezi a kisváros vízkészleteit, ezzel pedig rengeteg embert betegít meg súlyosan. Erin az egyik kulcsszereplője az USA történetének egyik legnagyobb kártérítési perében.

A fentiek talán mind erőt adnak akkor, amikor úgy érezzük, az álláskeresés reménytelen vállalkozás, és soha nem lesz rendes munkánk. Ha csüggednénk, elő a távirányítóval!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)