Hasznos kiegészítők medencéhez

medence Kép forrása: Pexels.com

Itt a nyár, a forróságot olykor csak egy medence partján lehet elviselni. Sokan éppen ezért döntenek úgy, hogy saját kertjükben állítanak fel egyet, hiszen ezáltal nap mint nap lehet élvezni kötöttségek nélkül a pancsolást. Ahhoz azonban, hogy a víz mindig tiszta és higiénikus legyen, szükség van medencekiegészítőkre is. Lássuk a listát!

Melyek a legfontosabb medencekiegészítők?

Manapság egyáltalán nem igényel nagy befektetést egy medence felállítása a saját kertünkben, a Homelux webáruházban például többfélét is találunk. Vannak merevfalú és fémvázas medencék is, de ha kicsik még a gyerekek, akkor egy felfújható típus is jó szolgálatot tehet.

Érdemes a választás előtt átgondolni, mekkora terület áll rendelkezésre az elhelyezéshez, mik a család igényei, mert e szerint a szempontok szerint kell kiválasztani majd a medencéhez való kiegészítőket is.

Vannak azonban olyan alapvető kellékek, amelyek nélkül a víz elveszítheti tisztaságát, higiénikusságát, ezeket mindenképp célszerű beszerezni, akármelyik medencetípus mellett tesszük is le a voksunkat.

Kiegészítők, amelyek szükségesek minden medencéhez

Az első, és legfontosabb a medencetisztító háló. Ezzel könnyedén összegyűjthetjük a vízbe hullott faleveleket, bogarakat. Sokkal kellemesebb a lubickolás egy tiszta vízben, a gyerekek is szívesebben mennek bele a medencébe, ha a víz felszínén nem úszkál semmi.

A Homeluxnál többféle medencetisztító háló kapható, van teleszkópos nyelű eszköz is. Ezzel könnyebben elérjük a távolabb eső szegleteket, elég egy helyben megállnunk a medence partján a tisztításhoz.

Fontos kiegészítő továbbá a takarófólia, amely ugyanúgy a vízfelszín védelmét szolgálja. Nemcsak a rovaroktól, falevelektől és egyéb szennyeződésektől óvja a fürdőhelyet, hanem azt is megakadályozza, hogy a víz elpárologjon.

Mikor nincs használatban a medence, a tűző nap hevében terítsük le takarófóliával! Éjszaka is védjük így a vizet, hogy az másnapra is megőrizze kellemes hőmérsékletét.

És ha már itt tartunk: nagyon hasznos kellék a lubickoláshoz egy medencehőmérő, amely megmutatja, hány fokos a víz, ezáltal könnyen eldönthetjük, ideális-e a fürdéshez.

További fontos medencekiegészítők

A víz tisztaságának fenntartásához további kellékek is beszerezhetők még a Homelux webáruházban. Ezek a következők:

  • Úszómedence vegyszeradagoló: Ennek segítségével egyszerűen fenntarthatjuk a víz klór- és pH-értékét, így a medence higiénikus körülmények között használható.
  • Medence pH- és klórmérő készlet: Ezt is érdemes beszerezni a vegyszeradagoló mellett, hogy tudjuk, mikor kell a tisztítószereket alkalmaznunk.
  • Papírszűrős vagy homokszűrős vízforgató: Ezek bármilyen típusú, föld feletti medencénél használhatók. A vízforgató feladata a víz folyamatos áramoltatása általi tisztítás, fertőtlenítés. A homokszűrős változathoz kvarchomok is kapható a webáruházban.

További praktikus és kényelmes kiegészítőkért – például medencelétra, napernyő, nyugágy – keresd fel a Homelux oldalát!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)