Hogyan érdemes nekilátni az okosotthon rendszer kialakításának?

okosotthon Kép forrása: Pixabay.com

Nem állítunk túl hihetetlen dolgot, ha rámutatunk, hogy az utóbbi időszak nagy része arról szólt, hogy rátaláljunk az okos rezsicsökkentő módszerek közül azokra, amelyek valóban működnek. Mindannyian éreztük a saját bőrünkön, hogy a világ bizonytalanabbá vált, s érthető, hogy igyekeztünk megtalálni a saját megoldásainkat a helyzetre.

A kiszámíthatatlan változások és a növekvő energiaárak is arra buzdítottak és buzdítanak még ma is, hogy megpróbáljunk minél hatékonyabb változtatásokat eszközölni. Az egyik lehetséges út efelé az okosotthon rendszer kialakítása.

A tervezőknek is érdemes felkészülni

A Nective Smarthome-nál villamos- és gépésztervezők munkáját is segítik azzal, hogy néhány órás, ingyenes oktatás keretében ismerkedhetnek meg a rendszerben rejlő előnyökkel. Ez abszolút win-win helyzet lehet az ügyfelek felé is, ezért ha egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak részükről, akkor a Nective rendszerének köszönhetően ki tudják szolgálni a felmerülő igényeket.

Tervezők számára sablonok is elérhetők, amelyekkel gyors és egyszerű lesz megtervezni az okosotthon rendszert a megrendelők ingatlanjaiba. A betervezett eszközök alapján tervezői jutalékot kaphatnak, míg az ügyfelek a valóban modern és komfortos otthonukkal lesznek elégedettek.

Milyen döntéseket kell meghozni már az elején?

Érdemes előre elhatározni, hogy az épületben működő funkciók közül melyek fognak bekerülni a Smarthome rendszerbe. A legalapvetőbbnek ilyen szempontból a világítás, az árnyékolók, a hűtő-, illetve a fűtési rendszer, valamint a kapu és a konnektorok számítanak.

De a valóság az, hogy gyakorlatilag minden olyan modul a rendszer részévé válhat, amely elektronikusan működik. Ilyen lehet többek között a riasztórendszer, a kaputelefon, a kamerák, a média, a medence vagy a jacuzzi, a szökőkút, a kerti világítás vagy a rámpafűtés is.

Nagyon fontos, hogy miket teszünk a rendszer részeivé, hiszen az egyes elemek együttműködése révén érhetjük el a legjobb eredményeket, például ha az energiahatékony működés az egyik elsődleges célunk.

Miért éppen a Nective Smarthome?

Az egyik fontos érv, hogy ez egy előre programozott szisztéma, amelyhez nincs szükség programozóra, így ez a költség azonnal kihúzható a listáról. Ez nemcsak a telepítéskor lesz fontos, hanem abban az esetben is, ha később valamit módosítani szeretnénk.

A Nective okosotthon rendszerhez mobiltelefonra letölthető, ingyenes és kifejezetten felhasználóbarát applikáció tartozik, amelyen keresztül teljesen az egyedi igényekre szabhatjuk a rendszer működését.

A biztonság szempontjából is előnyös, hogy elosztott intelligenciájú rendszerről van szó, amely több olyan, önmagában is működni tudó vezérlőegységből áll, amelyek egymástól függetlenek, így ha az egyiknél probléma lép fel, akkor sem érinti a hiba a komplett rendszert.

Ez csak néhány példa arra, hogy miért érdemes közelebbről is megismerni a Nective Smarthome Systemet. Látogass el az oldalukra te is!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)