Hogyan segíts a gazdátlan kutyákon, ha te magad nem lehetsz örökbe fogadó gazdi?

kutya Kép forrása: Pixabay.com

Kutyás gazdinak lenni az egyik legjobb dolog a világon. Azonban sok olyan ember van, aki hiába szeretne, nem tarthat kutyát, mert például a főbérlő nem engedi, vagy a sok munka miatt nem lenne elég ideje foglalkozni vele.

Ha te is ebben a helyzetben vagy, ne csüggedj, ugyanis így is van rá lehetőség, hogy ezek a csodás négylábú teremtmények boldogságot csempésszenek az életedbe, ráadásul segíthetsz is rajtuk. Nézzük, hogy hogyan!

Ételadomány kutyamenhelyeknek

A menhelyek általában alapítványi fenntartással működnek, ennélfogva igen szűkös költségvetésből gazdálkodnak, viszont a legtöbb folyamatosan teltházzal üzemel. Nagy szükségük van tehát az állatszerető emberek adományaira.

A eledel pedig különösen kritikus pont, hiszen a sok éhes szájat etetni kell, ám a legtöbb menhely egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy prémium eledelt vegyen a gondozásukban lévő kutyáknak. Ha viszont vásárolsz néhány zsák Julius K9 eledelt a Petgurutól, és elviszed a legközelebbi állatotthonba, a dolgozók és a kutyák is nagyon hálásak lesznek érte.

Hiszen ez a magyar márka különösen jó minőségű, teljes értékű eledeleket gyárt, amik biztosítják a kutyák számára fontos tápanyagokat. Ráadásul kedvező ár/érték arányúak is, így ha a menhely költségvetésébe nem is fér bele, téged biztosan nem visz anyagi csődbe, ha vásárolsz néhány zsákkal belőle.

A jó minőségű kutyaeledel az egyik legértékesebb segítség, amit a gazdátlan kutyusokért tehetsz, ugyanis ezeknek az állatoknak is mindennap enniük kell, a menhely dolgozóinak pedig sok esetben igen nagy fejtörést okoz, hogyan oldják meg a kutyák élelmezését.

Ha rendszeresen ajánlasz fel nekik némi tápot, azzal hatalmas terhet veszel le a vállukról, és a közreműködésed segítségével a kutyák finom és tápláló élelemhez jutnak.

Sétáltass kutyát!

A menhelyi ebek többnyire kis méretű kennelekben élnek, ám nekik is szükségük van a mozgásra. Mivel nincs annyi dolgozó, mint kutya, ezért ezen a téren nagyon szívesen fogadják az önkénteseket.

Ha szeretnél kutyák társaságában időzni, de nem lehet sajátod, akkor tégy boldoggá néhány gazdátlan ebet egy jó kis sétával! Ez neked és az állatnak is a hasznára válik. Ráadásul itt nincsenek kötelezettségek, akkor mehetsz sétáltatni, amikor épp van rá időd.

Mivel ezek az állatok extrán ki vannak éhezve a szeretetre és meghálálják a törődést, így garantáltan nagyon boldog pillanatokban lesz részed.

Segíts gazdát találni a menhelyi ebeknek!

Lehet, hogy neked épp nem lehet saját kutyád, de biztosan van olyan ismerősöd, aki szeretne és be is tuna fogadni egyet. A menhelyi állatok egy része csak hosszú idő után vagy soha nem is talál gazdára. Segíts nekik!

Amikor ott jársz, készíts fotókat a kutyusokról, a képeket posztold a közösségi médiás oldalaidra, és érdeklődj utána az ismerőseid körében, hogy nem gondolkodik-e épp valaki azon, hogy örökbe fogad egy kutyát.

Kevés annál szívmelengetőbb érzés létezik, mint amikor a te közreműködésed által talál egy reményvesztett állat szerető új otthonra.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)