Hogyan válasszunk nyomtatós céget?

nyomtató Kép forrása: Pixabay.com

Ma már egy iroda számára kiemelten fontos, hogy teljesen leállásmentes legyen. Hogy ez mit jelent pontosan? Minden olyan tényező kizárását, ami fennakadást jelentene a mindennapi munka elvégzésében. Ide tartozik az is, hogy kiválasztjuk és üzemeltetjük az iroda számára megfelelő nyomtatót.

Mire figyeljünk, hogy megbízható megoldást találjunk?

Vannak olyan alaptételek a nyomtatókkal kapcsolatban, amelyeket jobb észben tartani. Ebben nagy segítséget jelenthet a TechOffice nyomtatóválasztó oldala, ahol könnyebben tudunk eljutni az ideális gép kiválasztásához.

De egyáltalán hogyan keressünk nyomtatós céget? Mi az, amit feltétlenül kerüljünk el? Ilyen például az, ha az adott szolgáltató kínálatában kizárólag olcsó nyomtatókat találunk. Ha ilyen eszközről van szó, az elsődleges szempontnak a minőségnek kell lennie, nem pedig az, hogy minél olcsóbban megússzuk a belépést.

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy az olcsó nyomtatók valójában nem is olcsók, mivel a fenntartásuk sokkal költségesebb, mint egy prémiumkategóriás modell esetében.

A plusz szolgáltatásokra is oda kell figyelni. Egy nyomtatós cégtől nem elegendő az, hogy csak elad számunkra egy eszközt és ennyi is volt a történet. Megfelelő háttértámogatásra, technikai supportra és ügyfélszolgálatra van szükség, hogy ha a felhasználás során valami hibát vagy elakadást tapasztalunk, akkor megkapjuk a szükséges segítséget.

Ide kapcsolódik a következő intő jel, hogy ha az ügyfélszolgálat hagy némi kivánnivalót maga után vagy feltűnően lassan reagálnak bármilyen megkeresésre, üzenetre. Ha már az elején nem tartják be a határidőket, akkor hogy várhatnánk el azt, hogy hosszú távon is gyümölcsöző legyen ez a kapcsolat?

Mitől lesz jó egy nyomtatós cég?

Például ha széles választékkal fogunk találkozni, ahol nagymértékben képviseltetik magukat a minőségi, prémiumkategóriás nyomtatók is. Megfelelő plusz szolgáltatásokat is igénybe tudunk venni, mint amilyen a nyomtatóbérlés vagy a nyomtatóvásárlás üzemeltetéssel egyben.

Az ügyfélszolgálat gyors, és szakértő kollégák vannak a vonal túlsó végén, valódi segítséget nyújtanak egy-egy probléma esetén. Az is fontos, hogy a határidőket mindig be tudják tartani, valamint a reakcióidejük alacsony, számunkra megfelelő.

A leállásmentes iroda egy jó nyomtatós céggel kezdődik

Nemcsak a megfelelő nyomtató beszerzéséről kell gondoskodni, hanem arról is, hogy azt a megfelelő helyen tegyük meg. A leállásmentes iroda csak úgy érhető el, ha például az olyan központi eszközök is megfelelően, folyamatosan működnek, mint a nyomtató.

Ez egy igazán fontos fogaskerék az iroda életében. Ezért is ajánlott ilyen helyzetben nem a legolcsóbb, hanem a legjobb minőséget kínáló megoldásokat keresni. Ne feledjük, az olcsó nyomtató valójában nem is olyan olcsó, mivel a fenntartása sokkal drágább, az elhasználódásról nem is beszélve.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)