Hugh Jackman filmek, amelyeket érdemes megnézni

Hugh Jackman Kép forrása: Touchstone Pictures and Warner Bros. Pictures / Szerző: Francois Duhamel

A Golden Globe-díjas ausztrál film- és színházi színész, több évtizedes pályafutása során számos filmben mutatta meg tehetségét. Ha kíváncsi vagy rá, melyek Hugh Jackman legjobb filmjei, akkor olvasd tovább cikkünket, ugyanis a folytatásban ezek közül mutatunk be 8-at.

1. A tökéletes trükk

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét.

Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettől kezdve legfőbb vágyuk, hogy legyőzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük.

2. Fogságban

Keller Dover minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni.

A nyomozást vezető rendőr, Loki letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest, de bizonyítékok hiányában szabadon kell engednie. Ekkor Keller úgy dönt, maga ered a kislánya nyomába.

3. A forrás

A fiatal nő agyát halálos kór támadta meg. Orvos férje minden idejét a kutatólaboratóriumban tölti, hogy megtalálja a lehetséges ellenszert. A nő azonban belenyugvással várja a jövőt, megírja élete művét. Arra kéri a férjét, hogy ő fejezze be a művet. Tom szeretné boldog véggel lezárni a történetet, ám az asszony kész tények elé állította.

A kilátástalan helyzetben letargiába esik, hiszen a kedvese jelentette élete értelmét, testesítette meg számára a szerelemet. A férfi hosszú és nyomorúságos utat kénytelen bejárni, mire rájön, hogyan is érheti el célját. A történet ezer évet ível át, három különböző korban játszódik.

4. Eddie, a sas

Eddie nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten két ballábasnak tűnik, viszont nagyon elszánt és lelkes, célja, hogy olimpikonná váljon. Álma végül teljesül, ugyanis síugróként a brit színeket képviselheti az 1988-as Calgary téli olimpián.

Az Eddie, a sas egy rendkívül szerethető igaz történeten alapuló film, mely bár klisékből építkezik, nagyon ügyesen teszi mindezt. Nem tudunk nem szurkolni és izgulni a főhősért, aki nem kiemelkedő tehetségével, hanem küzdeni akarásával, őszinte lelkesedésével vívja ki a szeretetünket.

Eddie a példa arra, hogy nem szabad feladni, érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos, hanem az, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.

5. Logan – Farkas

2029-ben járunk, a mutánsok szétszéledtek. A megfáradt, magányos Logan a mexikói határ szélén, egy porfészekben bujkál, alkoholba fojtva bánatát. Társa a száműzetésben a csavargó Caliban, és a beteg X professzor, akinek elméjét súlyos rohamok gyötrik.

Egyik nap egy titokzatos nő keresi fel Farkast. Egy különös kislánnyal érkezett, akit Logannek kellene biztonságba juttatnia. És a sokat próbált harcos elindul, hogy egy utolsó, életre-halálra szóló küldetés során beteljesítse sorsát.

6. A legnagyobb showman

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő utánozhatatlan képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki.

Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman – egyetlen forgatagos, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete főműve: a Barnum.

7. A nyomorultak

A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól – az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma.

Hugh Jackman alakítja Jean Valjeant, az egykori elítéltet, akit évtizedeken át üldöz a könyörtelen Javert felügyelő, miután megszegi a próbaidejét. Amikor Valjean vállalja, hogy gondoskodik Fantine, a munkásnő leányáról, Cosette-ről, az életük örökre megváltozik.

8. X-Men – A kívülállók

Mutánsok élnek köztünk. Emberek ők is, de a genetika véletlene folytán különleges képességekkel születtek. Van köztük, aki olvas mások gondolataiban, van, aki átsétál a falon, vihart támaszt, vagy ölni tud a puszta tekintetével. Az emberek nem ismerik őket, ezért félnek tőlük.

A mutánsok egy része pedig retteg ettől a félelemtől, ezért a zseniális Magneto vezetésével háborúra készül. Ám működik egy különleges intézet, ahol a rejtélyes X professzor X-Men nevű különleges csapatával mindent megtesz, hogy a mutánsok rosszabb felétől megvédje az emberiséget.

Hugh Jackman ebben a filmben, valamint a további X-Men mozikban Logan / Farkas figuráját kelti életre. Ha az első részt élvezted, akkor adj esélyt az X-Men franchise további darabjainak is!

Bízunk benne, hogy sikerült néhány remek tippet adnunk az esti filmnézéshez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Touchstone Pictures and Warner Bros. Pictures / Szerző: Francois Duhamel