Így old meg a nyári utazást egy kisbabával

nyaralás Kép forrása: Pexels.com

A kisbaba megszületése után néhány héttel már kivisszük a levegőre, sétálni megyünk vele, esetleg szükség esetén utazni is fogunk vele. A nyári nagy melegben vagy nyaralás, utazás során érdemes pár dologra odafigyelni a babával kapcsolatban.

Mire figyeljünk, ha babával utazni készülünk?

A nyári hőség a kicsiket is megviseli, ezért olykor nyűgössé válhatnak, csökken az étvágyuk, viszont itatni gyakran kell őket, hiszen a melegtől a babák is megszomjaznak. Ha kivisszük a napra, vagy utazunk a babával az erős fény zavaró lehet számára és a bőrének sem tesz jót, ezért figyelni kell rá, hogy mikor megyünk ki a lakásból a levegőre.

A babák bőre nagyon érzékeny így még az árnyékban is nagyon oda kell figyelni rá nehogy megégjen a naptól. Városon belül a beton visszaveri a nap hőjét ezért be kell tartani a javasolt idő intervallumot amikor a baba a szabadban lehet.

Az újszülötteket lehetőleg még ne vigyük a napra, hat hetes kor után is csak mértékkel, javasolt kora délelőtt vagy késő délután. Lehetőleg 10 óra és délután 4 óra között a nagy melegben a pici ne legyen a napon.

A levegőre neki is szüksége van, ezért a kora reggeli vagy a késő délutáni időszakban sétáljunk vele, de be kell kenni megfelelő napvédő krémmel. Ha babakocsival sétálunk a nagy melegben, nem szabad letakarni semmivel, pelenkával sem a babakocsit, mert a baba könnyen túlmelegedhet. Sokat segít a babakocsira szerelhető napernyő.

Amennyiben autóval utazunk, a babát többször ki kell venni a hordozóból, hogy ki tudjon nyújtózni és ne izzadjon bele az ülésbe. Általában 3 éves korig javasolják a nagyon vékony sapkák viselését a kicsiknek, mert ebben a korban a fejükön keresztül is párologtatnak és megfázhatnak.

Mire figyeljünk, ha vásárolni megyünk a babával?

A vásárlásoknál a veszélyt a kicsikre nézve, a boltok hideg levegője okozza a légkondicionálók használata miatt. Mindig legyen a kezünk ügyében egy vékony kis takaró vagy kardigán, amit a babára lehet adni, ha a helyiség levegője hűvös lenne. Sapkára is szükség van különösen, ha megizzadt a melegben. Ha kimegyünk, a melegbe fokozatos levehetjük a ruhadarabokat róla.

Napjainkban már nem szükséges személyesen is jelen lenni a vásárlásainknál, hiszen az interneten is van lehetőség a babának szükséges dolgok beszerzésére. Vásárolj bababoltban online!

Összegezve

Bizony, ha gyerekünk született kicsit nehezebb lett az életünk, hiszen mindent a babához kell igazítani. De a babának is szüksége van a levegőre, sőt néha magunkkal is kell vinnünk, ha ügyeket intézünk. Ez nem lehet probléma, ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy a babának minél kényelmesebb legyen, ne érje semmi kellemetlenség.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)