Így tehetsz szert könnyen és gyorsan SSL tanúsítványra!

ssl Kép forrása: Pixabay.com

Egy weboldal manapság nem túl bizalomgerjesztő a látogatók számára, ha nem rendelkezik SSL tanúsítvánnyal. Ez esetben ugyanis a böngészők jelzik, hogy a kapcsolat nem biztonságos.

Még a különféle keresőrobotok is negatívan értékelik, ha egy honlap nincs felvértezve SSL-lel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hátrébb sorolják a találati oldalon az ilyen weblapokat, így kevesebben fognak rájuk kattintani, kisebb lesz az adott honlap organikus forgalma.

SSL tanúsítványt beszerezni könnyebb, mint hinnéd!

Az AB Plusznál különféle SSL tanúsítványokat tudsz megrendelni. Ha egyetlen domainre szeretnél SSL-t, akkor azt évi néhány ezer forintból meg tudod oldani. Természetesen arra is van lehetőséged, hogy olyan SSL-t vásárolj, amely korlátlan aldomainen felhasználható.

A megrendelés folyamata roppant egyszerű. A kiválasztott SSL tanúsítvány mellett található “Megrendelem” gombra klikkelve meg kell adni a számlázási ciklust és a kívánt domain nevet, amire a tanúsítványt kéred. A rendelési összesítő áttekintését követően a rendszer kérni fogja a fizetés előtt a megrendelő adatait, nevét, e-mail-címét, számlázási címét, telefonszámát.

Magánszemélyek esetében elegendő a személyi igazolvány számát megadni. Cég vagy egyéni vállalkozó esetében az adószámra van szükség. A fizetés teljesíthető átutalással, banki befizetéssel, postai rózsaszín csekkel vagy PayPal segítségével is.

Nem mindegy, honnan szerzed be az SSL tanúsítványt

Ha az AB Pluszt választod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a világ legnépszerűbb kiállítóinak tanúsítványait egytől egyig meg tudod rendelni. Ha nem vagy rutinos ezen a téren, akkor elegendő a szolgáltatónak megadnod a tanúsítványon megjelenítendő adatokat, és ők vállalják, hogy a telepítést is elvégzik.

Az egyes szolgáltatók esetében az árazás kapcsán is jelentősek az eltérések. Az AB Plusz árai kifejezetten versenyképesek. Ha azonban valaki túlságosan olcsón kínálna SSL tanúsítványt, akkor gyanakodj. A neten ugyanis sokan próbálnak meg hasznot húzni úgy, hogy cserébe semmit sem adnak.

Nem érdemes elodáznod az SSL tanúsítvány beszerzését

Elengedhetetlen az SSL tanúsítvány megléte, ha azt szeretnéd, hogy a látogatóid böngészője és a szerver közötti adatcsere titkosítva legyen. Minden bizonnyal maguk a felhasználók is szívesebben adnak meg bármilyen adatot, amelyik honlap esetében azt látják, hogy a kapcsolat biztonságos.

Ahogyan azt a fentiekből láthattad, az SSL tanúsítvány beszerzése egy egyszerű és gyors folyamat, és különösebben sok pénzbe sem kerül. Előbb-utóbb úgyis szükséged lesz rá, ha organikus látogatókat szeretnél az oldaladra, és ha szeretnéd elnyerni a felhasználók bizalmát.

Éppen ezért nem érdemes halogatnod a dolgot. Ha pedig elakadnál, írj bátran az AB Plusz ügyfélszolgálatának, hiszen felkészült csapatuk szívesen segít megoldani a felmerülő problémákat.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)