Így válasszunk kézi fűrészt!

kézi fűrész Kép forrása: Pixabay.com

Meglepő ugyan, de az emberiség már több ezer éve használ fűrészt, s a különféle famunkálatok során igen nagy szerep jutott ezeknek az eszközöknek. Napjainkban azonban már számos modern megoldás segíti mindennapjainkat, így természetesen a fűrészek evolúciója is igen látványos volt.

A következő cikkben most arról lesz szó, hogy mi alapján dönthetjük el azt, hogy melyik fűrész passzol hozzánk, továbbá a legkedveltebb változatokat is bemutatjuk. Tarts velem!

Egy nélkülözhetetlen acélszerszám

Mindenki látott már fűrészt. Ez egy olyan acélszerszám, amely kevés anyagvesztéssel, a pengéjén található fogakkal képes egy-egy nagyobb tárgyból kisebb darabokat levágni. A Kések Ollók Webáruház fafeldolgozást segítő termékeinek kínálatában többek között minőségi fűrészek is képviseltetik magukat.

Választhatunk íves, köríves és egyenes darabokat is. A kézi fűrészek legnagyobb pozitív hozadéka, hogy könnyű a munka velük, néhány mozdulattal legávhatjuk a szükséges anyagokat.

Természetesen kisebb és nagyobb igénybevételre tervezett darabok egyaránt kaphatók, s ezek között számos kerti szerszám is akad. De most lássuk, miből élünk!

A kerti szerszámok modern kínálata

Érdemes beszélnünk a kerti fűrészekről. Ezek közé sorolható például az ágfűrész, ami speciális ívelt pengével és ergonomikusan kialakított fogantyúval rendelkezik. Ezt használhatjuk gyümölcsfák metszésére, zavaró ágak eltávolítására.

Bizonyos produktumokhoz egy plusz nyél is csatlakoztatható, ennek köszönhetően a magasabban elhelyezkedő ágakat ugyancsak könnyen elérhetjük.

Emellett beszerezhetünk barkácsfűrészeket. Ezeket kifejezetten a deszkalapok, falapok vágására vethetjük be. Habár nagyon sok fűrész többfunkciós eszköz, az ilyen kellékeket kifejezetten a barkácsmunkákra érdemes használni.

Az a jó fűrész, ami egyenletes és sima vágást tesz lehetővé, ily módon nem csupán a munka eredményesebb, de a bakteriális fertőzés veszélyei is csökkenthetők.

Milyen a jó kerti fűrész?

Mondhatjuk azt, hogy a jó kerti fűrész, valamennyi felsorolt cél esetében alkalmazható. Ismerős a Fiskars márka? Elég szemügyre venni a cég egyik termékét és megértjük, mit jelent a minőség.

A Fiskars fűrészei öv karabinerrel vannak ellátva, a SoftGrip markolat pedig a kényelmes és biztos fogást garantálja. Az ujjvédő óvja meg az ujjakat, a speciális fogazat pedig a hatékony vágást teszi lehetővé.

A könnyű szerkezetnek köszönhetően a nehezebben hozzáférhető helyeken is biztonságos körülményeket teremthetünk. Nem is beszélve a rozsdamentes pengékről, amelyek hosszú távú hasznosíthatóságot biztosítanak.

A kerti fűrésszel tehát bárki könnyen boldogul, illetve az eredménnyel is abszolút elégedettek leszünk, persze csak akkor, ha minőségi produktumokat rendelünk. A minőség a biztonság és a precizitás alapfeltétele.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)