Ismerd meg a LED tápegységek funkcióját!

LED tápegység Kép forrása: Pixabay.com

A LED szalagok működtetéshez LED tápegységek kellenek – ez olyan alapelv, amit nem lehet felülírni. De ki is akarná ezt megkérdőjelezni? Amikor az otthonod világítási rendszerét tervezed, vagy éppen újratervezed, valószínűleg te is alkalmazni fogod őket.

A LED világítás népszerűsége töretlen

Szerencsére egyre többen döntenek a LED technológia használata mellett, ami azért vált vonzóvá, mert számos előnyt tartogat a felhasználók számára. A LEDLámpaház.hu-nál is kapható LED tápegységekre is egyre nagyobb szükség lesz, hiszen a LED szalagokkal történő világítás is egyre elterjedtebbé vált. Nagyon kreatívan és sokféleképpen felhasználhatók, így hamar válhat akár a te kedvenceddé is.

Ha eddig még nem tetted, érdemes neked is részletesebben megismerni a LED világítás előnyeit és amint teheted, lecserélni a most használt energiapazarló fényforrásokat. Akár LED szalagokra is.

Milyen előnyei vannak a LED fényforrásoknak?

A LED szalagoknak és LED izzóknak közös jellemzőjük, hogy lényegesen hosszabb az élettartamuk, mint a hagyományos vagy halogén izzóknak. Egyrészt kevésbé érzékenyek a mechanikai hatásokra, másrészt nem igényelnek különösebb karbantartást. Költséghatékonyságuk páratlan, hiszen ritkán kell cserélni őket, miközben rendkívül energiatakarékosan működnek.

Ha a fent leírtakat számokkal akarjuk jellemezni, akkor elmondható, hogy akár 30.000-50.000 üzemórát is képesek zavartalanul működni, miközben 80-90 százalékkal kevesebb energiát használnak fel.

Ezek olyan adatok, amelyek téged is meggyőznek arról, hogy érdemes változtatni a mostani világítási szokásaidon. Ráadásul még attól sem kell tartanod, hogy a környezetet szennyezed vagy az egészségedet veszélyezteted, mert nincs bennük semmilyen káros anyag.

További előnyök, röviden:

  • Fényük vibrálásmentes, nem okoz fejfájást vagy szemirritációt
  • Nincs szükségük bemelegedési időre, felkapcsolást követően azonnal teljes erővel világítanak
  • Nem érzékenyek a kapcsolgatásra
  • Alacsony a hőleadásuk
  • Különböző színekben, színhőmérsékletekben elérhetőek

Honnan fogod tudni, hogy a LED szalagokhoz milyen LED tápegységekre lesz szükséged?

A tápegységek azok az eszközök, amelyek nélkülözhetetlenek a LED szalagok zavartalan működéséhez. Mivel a LED szalagok eltérő feszültséggel és teljesítménnyel rendelkeznek, így mindenképpen szükséges a megkülönböztetésük az előbb említett tényezők szerint.

A szalagok általában 12V vagy 24V egyenáramú feszültségről működnek, ebből adódik, hogy az üzemeltetésükhöz 12V vagy 24V LED tápegységekre lesz majd szükséged. Ha ilyenek nincsenek a birtokodban, akkor a LED szalagok nem fognak működni. A LED szalagok feszültségéhez illeszkednie kell a tápegységek feszültségének.

Emiatt a LED tápegységek teljesítményének meghatározásakor tudnod kell a LED szalagok 1 méterre jutó teljesítményének értékét. A tápegységek lehetnek: egyenáramú LED tápegységek, egyenfeszültségű LED tápegységek és dimmelhető LED tápegységek.

Válassz te is szükség szerint!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)