Itt a tavasz, mehetünk rollerezni!

roller Kép forrása: Pexels.com

A napfényes időjárás sokakat kicsalogat a szabadba, azok is szívesen mozdulnak ki a négy fal közül, akik alapvetően kuckózni szeretnek. A roller egy ideális jármű lehet a napi teendők elvégzéséhez. Kicsiknek egyenesen kötelező jármű, de az idősebbek is nyugodtan használhatják. Nézzük, milyen előnyei vannak e járgánynak!

Járgány kisgyerekeknek: a 3 kerekű rollerek

A már stabilan járni tudó gyerkőcök egyik legkedveltebb járgánya a háromkerekű roller, amely a Baby Lion bababolt roller kínálatában is megtalálható. Ez a szabadtéri játék kiválóan fejleszti a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket, emellett pedig hatásosan erősíti az izmokat.

A rollert nagyon szeretik a gyerekek, mert a futóbiciklihez hasonlóan ez is lábbal hajtható, és gyorsan lehet vele haladni. De a rollerek a futóbiciklikkel ellentétben akár iskolás korban is használhatók, ez szintén nagy előnyük.

A Baby Lionnél olyan háromkerekű rollert is találunk, amely üléssel is felszerelhető, így kezdetben még futóbicajként is használható a jármű. Később azonban, ha a gyerkőc igényli, az ülés eltávolítható, sőt, ha a kormányt is leszereljük, akkor egy gördeszkát kapunk végeredményül.

Ez a 3 az 1-ben járgány tehát 2 éves kortól egészen kisiskolás korig nagyszerű sporteszköze lehet a gyerekeknek!

Kétkerekű roller a fiataloknak

A kétkerekű rollerek a fiatal korosztály nagy kedvencei. Nem is csoda, hiszen a rollerrel gyorsan lehet haladni, emellett pedig nagy előnye a járgánynak, hogy összecsukva kis helyen is elfér. Így akár tömegközlekedési eszközre is felszállhatunk vele, majd onnan leszállva indulhat a száguldás.

Természetesen a kisiskolás gyerekeknek még ugyanúgy érdemes bukósisakot is viselniük rollerezés közben, mint az óvodásoknak. De ezek között is találunk divatos darabokat.

A kétkerekű rollereknél is állítható a kormány magassága, és általában 100 kilogramm a teherbírásuk. Így akár a szülők is beszerezhetnek maguknak egyet, és az egész család elindulhat a hétvégén egy könnyed kis rolleres túrára, ha szép az idő!

A rollerek kiválasztásakor érdemes megnézni, miből van a kerék, hogyan fékezhető a jármű, illetve sok esetben a dizájnos kivitel is számít. A gyerekek kedvencei – Disney-figurák, Star Wars-hősök – is megjelenhetnek díszítésképpen a menő járgányokon.

A felnőttek is rollerezhetnek!

Egyre nagyobb divat a felnőttek körében is a rollerezés. Egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy csak a kisgyerekek használhatnak ilyen járművet.

Akár munkába járáshoz, akár hétvégi kikapcsolódáshoz szerzünk be magunknak egyet, jó döntést hozunk. Az összecsukható járművekkel a nagyobb forgalmú utcákon is gyorsabban tudunk haladni annál, mintha gyalogolnánk.

És ahogyan írtuk: a rollerek akár 100 kilogrammig terhelhetők, nem lehet tehát kifogása senkinek a használatukkal szemben!

A kétkerekű és háromkerekű verziók nagyon hasznos járművek, amelyek megfizethető áron kaphatók, így a család minden tagjának érdemes beszerezni egyet-egyet.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)