Jessica Chastain filmek, amikre mindig emlékezni fogsz!

Miss Sloane

Jessica Chastain talán nem túlzás állítani, hogy az elmúlt másfél évtized legmeghatározóbb színésznőjévé vált. Bár az utóbbi 1-2 évben, néhány gyengébb produkcióban is szerepet vállalt, neve általában garanciát jelent a minőségre.

Szinte lehetetlen beskatulyázni, a rábízott változatos karaktereket árnyaltan, hatalmas átéléssel és hitelességgel jeleníti meg. Filmográfiája rendkívül változatos, így a filmjei között szinte mindenki találhat kedvére valót.

Cikkünk további részében a színésznő legjobb filmjeiből mutatunk be 15-öt. Lássuk a filmeket!

A 15 legjobb Jessica Chastain film

1. Jelenetek egy házasságból

Bár nem egész estés film, hanem minisorozat, a Jelenetek egy házasságból, nem hiányozhat az összeállításunkból. A történet sodor magával, ahogy a két, egymástól lassan elidegenedett ember romokban lévő házasságába betekintést nyerünk, és megismerjük személyiségük mélyebb rétegeit.

2. A segítség

Egy újságíró elhatározza, hogy feltárja a gazdag családoknál szolgáló fekete cselédek életét. A kutatás azonban túl jól sikerül, és egyre mélyebben lát bele ebbe a különös világba. Jessica a filmben mellékszereplőként tűnik fel, azonban minden jelenetében ellopja a showt.

3. Csillagok között

Hová tud elmenekülni az emberiség, ha a Föld elpusztul? A féreglyukon történő utazás lehetővé teszi a távoli galaxisokba való eljutást, ám van-e ott az életre esély? A színésznő olyan sztárok között is uralja a filmvásznat, mint Michael Caine, Matthew McConaughey vagy Anne Hathaway.

4. Take Shelter

Álom, rémálom, vagy valóság? Lassan nem lehet eldönteni, hogy a közelgő katasztrófa csak a családapa elméjében létezik, vagy valódi veszedelem. A Take Shelter nem jutott el szélesebb tömegekhez, azonban a történet, valamint a lenyűgöző színészi alakítások miatt, mindenképpen érdemes egyszer megnézni.

5. Miss Sloane

Ebben az izgalmas és fordulatokkal teli thrillerben egy kitartó és ambiciózus nő az amerikai fegyverlobbi ellen fordul. Célja, hogy törvényben szigorítsák a fegyvertartás feltételeit. A film megbukott a mozi pénztáraknál, azonban alakításával Jessica Chastain ismét bezsebelte a kritikusok elismerését.

6. Mentőexpedíció

Az űrben történt baleset következtében a csapat botanikusa a Marson ragad, de a hatalmas földi összefogás, valamint a főhős kitartása és leleményessége reményt ad a menekülésre.

7. Elit játszma

Molly Bloom tehetséges profi síelő, aki egy baleset következtében kénytelen feladni egész addigi sportolói karrierjét. Miután Los Angelesbe költözik, Molly megismerkedik a pókerklubok világával. Egy kis lelemény és kitartás árán a legnívósabb klub élére küzdi fel magát, ezt követően azonban egyszerre kell felvennie a harcot az orosz maffiával és az FBI-al.

Listánk további részében is kiváló Jessica Chastain filmek várnak rád. Olvass tovább!

8. Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza

A film a Bin Laden utáni hajszát és végül a terrorista megölését dolgozza fel, melyet a CIA különleges ügynökei hajtottak végre.

9. Az adósság

1966-ban három fiatal Moszad-ügynök Kelet-Berlinbe utazik, hogy elfogjon, és nyugati bíróság elé állítson egy náci háborús bűnöst. Az akció balul sül el, de az ügynökökből így is hősök lesznek. 30 évvel később azonban egyikük váratlanul öngyilkosságot követ el, és a múlt titkai kezdenek a felszínre törni.

10. A nő, aki előttünk jár

Az igaz történet alapján készült filmben, Catherine Weldon özvegy festőnő egy indián rezervátumba érkezik, hogy megfesse Ülő bika portréját. Catherine és Ülő Bika barátságát rossz szemmel nézik a kormányzat képviselői, az őslakosok jogos követelései pedig olajat öntenek a tűzre, és végzetes események láncolatát indítják el.

11. Az élet fája

Jack O’Brien, a modern világ rohanásába belefásult építész visszagondol sorsfordító gyermekkorára, azokra a texasi kisvárosban töltött évekre, mikor elveszítette ártatlanságát, angyali édesanyjához és szigorú édesapjához fűződő kapcsolata pedig örökre megváltozott. Miközben felidézi emlékeit, egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megtalálja a saját, és az egész emberiség helyét az univerzumban. Talán nem túlzás állítani, hogy ez a film indította el a színésznőt a világsztárrá válás útján.

12. Bíborhegy

Bíborhegy kastélya számos titkot rejt, melyet a várúr ifjú felesége szeretne megfejteni. Ám a hely különös erővel rendelkezik, képes a szeretetet gyűlöletté alakítani és az embert szörnyeteggé változtatni.

13. Tammy Faye szemei

A 2021-ben bemutatott életrajzi film, Tammy Faye Bakker televíziós evangélista rendkívüli felemelkedésének, bukásának és megváltásának története. Bár a kritikusok és a nézők körében nem aratott osztatlan sikert a film, ennek ellenére Jessica alakítását a legjobb női főszereplő Oscar-díjával jutalmazta az Akadémia.

14. Fékezhetetlen

A szesztilalom idején a kisváros szeszcsempész bandája uralja az üzletet, ám egy korrupt ügynök a banda felszámolása helyett részesedést követel. A szeszcsempészek felveszik a kesztyűt, és harcba kezdenek az ügynök ellen.

15. Egy szerelem története

Három különálló film, amelyek külön is egészek, ám együtt adnak teljességet, pontosan úgy, ahogy a férfi és a nő. Egy szerelmespár története, akik megpróbálják összerakni a múlt darabkáit, ami tele volt élettel és szerelemmel…mielőtt túl késő lenne.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány remek tippet adnunk az esti filmnézéshez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!