Kinek és miért a legjobb választás egy laptop?

laptop Kép forrása: Pexels.com

A laptop manapság a mindennapok része, mivel hordozható bárhova magunkkal vihetjük, igazi társsá vált az életünkben. Abban az esetben, ha vásárolni akarunk mert szükségünk lenne egy laptopra, a jó választás érdekében jó, ha előre meghatározzuk a konkrét igényünket.

Igények nélkül  nagyon nehéz dönteni mert a piacon nagyon nagy a kínálat a hordozható számítógépekből. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy kinek és miért jó megoldás egy laptop!

Asztali gép vagy laptop?

Amennyiben úgy döntünk, hogy nem asztali gépet, hanem laptopot választunk, akkor tisztában kell lenni annak előnyeivel és a hátrányaival is.

Igyekezni kell minél pontosabban meghatározni, hogy milyen célra szeretnéd használni. Munkára, szórakozásra vagy játékra? Határozott elképzelésekkel könnyebb lesz a laptopok tengerében megtalálni a neked megfelelőt.

Laptop előnye

A laptopok nagy előnye, hogy rugalmasak, mely a mobilizálhatóságának köszönhető. Általános és üzleti felhasználásra  egyaránt megfelelőek, ráadásul nagyon sok helyen szerveznek nagyon kedvező akciókat.

Ha laptopot vásárolsz, akkor se a munka se a szórakozás miatt nem leszel helyhez kötve, utazásaidra is magaddal viheted a laptopot, sőt ha közlekedési eszközön utazol ott is használható.

Azt is jó tudni, hogy mennyire szeretnéd kihasználni az eszközt, naponta magaddal akarod-e vinni, vagy csak otthon használnád?

Azok a laptopok amelyeket általános felhasználásra terveztek, tetszetősek de kevésbé strapabíró műanyagból készülnek, így ha gyakran magaddal vinnéd nem ez a típus lesz a megfelelő.

Az üzleti kategóriás laptopok erős anyagból készülnek, strapabíróbbak, rendszeres hordásra javasoltak, sokkal többet kibírnak.

A gamer laptopok igazán erős vasból készülnek amelyen a legújabb játékok is gond nélkül használhatók, de mélyen a zsebedbe kell nyúlni érte.

Főbb kategóriák

A gyártók az egyes laptop családokon belül általában három kategóriába sorolják a gépeiket.

A legolcsóbb gépek a belépő szintűek, aztán az átlag felhasználók számára készült középkategóriás laptopok, majd a prémium kategóriás éllovasok, melyek már mindent tudnak, természetesen felszereltségtől függően.

Beszélni kell még arról, hogy az általános felhasználásra készített laptopok egyik legjellemzőbb problémája az akkumulátor viszonylag rövid életideje, ami nem azt jelenti, hogy nem lehet tovább használni a gépet, csak vagy új akkumulátort kell vásárolni hozzá, vagy nem lehet mobilisan használni.

Amennyiben az akkumulátor töltője hibásodik meg helyette muszáj másikat vásárolni mert nélküle nem tudjuk üzemeltetni a gépet.

Szerencsére laptop töltő Fujitsu márkától is vásárolható, így még a fajta sem lehet akadály újat venni. Több webáruházban kaphatóak ezek az alkatrészek, ráadásul pár ezer forintért már lehet töltőt pótolni, az akkumulátor azért ettől jóval drágábban szerezhető be, de  elérhető.

Összességében elmondhatjuk, hogy a laptopok vásárlásánál a megfelelő szempontokat mérgelni kell venni, mint tartósság, súly, hordozhatóság, bővíthetőség és nem utolsó sorban az ár.

Amennyiben korlátozottak az anyagi lehetőségeid, akkor köss kompromisszumokat, hogy a lehetőségeidhez mérten a legjobbat tudd választani.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)