Klíma kisokos: minden, amit a klímákról tudni érdemes!

klíma Kép forrása: Pixabay.com

Napjainkban már természetes közérzetjavító berendezésnek számít a klímaberendezés, hiszen az átalakult időjárás, a meghosszabbodott, forró nyarak szükségessé teszik a használatát.

Ha elhatároztuk, hogy szeretnénk beszerezni egy klímaberendezést, akkor a Klíma Markt Fisher klíma webáruházban válogathatunk a kínálatból. Manapság azonban érdemes tisztában lenni a klíma berendezés előnyeivel, és a korszerű technikai újdonságokkal.

Mikor a legjobb megvásárolni a készüléket?

Új ház építésénél vagy lakás vásárlásánál érdemes, már az építés időszaka alatt betervezni a klímaberendezés beszerelését, hiszen minimális bontási munkával mindenképpen kell számolni, ha nem kerültek beépítésre a szükséges elemek a klímához.

A legjobb időszak a klímaszerelés szempontjából a tavasz, még a nagy melegek előtt, hiszen ekkor még van kapacitása a szerelőknek nem úgy mint a nyári hőségben. A forró évszakban szinte lehetetlen azonnal klímához jutni, hiszen a klímaszerelő cégek teljesen le vannak terhelve.

Mit lehet tudni a klímákról?

A továbbiakban eláruljuk, hogy mit lehet tudni a klímák tulajdonságairól, azok funkcióiról.

Ablakklíma

Kisebb helyiségek részleges hűtésére, szárítására, az átmeneti időszakban kismértékű fűtésre használható. Egy egységből álló berendezés, csak egy földelt dugalj szükséges a működtetéséhez, a készülék gyárilag összeszerelt berendezés. Hátránya a nagy zajszint, egyenetlen hőmérséklet, nem túl esztétikus kinézet, nagyon magas villanyszámla.

Alacsony feszültségű indítás

Nyáron előfordul, hogy a hálózati feszültség 185 V-ra csökken, ebben az esetben klímák közül csak a Gree klímák tudnak probléma nélkül elindulni.

Apple catechin szűrő (Fujitsu klímák)

Az Apple catechin szűrővel ellátott Fujitsu klímaberendezéseknek több lépésre van szükségük ahhoz, hogy a levegő a lakásban friss legyen. A szűrő először elektrosztatikus úton kiszűri az apró porszemcséket, gombaspórákat, és mikroorganizmusokat.

Második lépésben az erősen antioxidáns hatású, katechin vegyület elpusztítja a kórokozókat. Az hosszú élettartamú ionszűrő semlegesíti a baktériumokat.

A berendezés így biztosít tiszta, baktériummentes, egészséges levegőt még akkor is, ha nincs lehetőség szellőztetni. Különösen allergiások és gyerekek számára hasznos.

Art cool (Művészi Hűtés)

Az Art Cool készülékek különböző vásárlói igényekhez és kultúrákhoz alkalmazkodva, híres műalkotásokat ajánlanak panelként, így a szoba galériává alakul általa, emelve a fényét híres festményekkel. Az Art Cool készülékek mindenféle műszaki különlegességet tartalmaznak, mint az automatikus tisztítási funkció, a neo plazma légtisztító rendszer.

Automatikus tisztítás

A klíma készülékek kellemetlen szagának az oka, a hőcserélőn megtelepedett penész. Az automatikus tisztítási funkció kiszárítja a nedves hőcserélő felületét, megakadályozva ezzel, hogy a penész és a baktériumok megtelepedjenek rajta.

Összegezve: Napjainkban mindenki igyekszik klímát beszereltetni az otthonába, hiszen a hőség miatt szinte elviselhetetlenek lettek a nyarak. Legjobb, ha már tavasszal megrendeljük a készüléket, és akkor nyárig biztosan beszerelésre kerül. Jó, ha a beszerzés előtt tájékozódunk a sokféle extra klíma kiegészítő berendezésről, hogy a nekünk megfelelőt válasszuk.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)