Környezetbarát fürdőszoba: így alakítsd ki!

aquatrade Kép forrása: Pexels.com

A fürdőszoba kialakításánál figyelembe kell venni azt, hogy a tisztálkodás során nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet. Ezek a helységek általában hidegburkolattal ellátottak, ezért a fűtésnél mindig kicsit melegebb hőmérsékletet érdemes tartani, mint a lakás többi helységében.

A lakás építése során fontos, hogy ne feledkezzünk meg a fürdőszoba szigeteléséről, amire nem csak a hőmérséklet megtartása, hanem a penész megakadályozása miatt is szükség van. Oda kell figyelni még a nyílászárók megválasztására, hiszen nagyon lényeges a szellőztetés lehetősége, például bukó-nyíló ablakkal megoldva.

Kis odafigyeléssel elkerülhető a nagyon nagyméretű ablakok beépítése, ami nagyon kellemes a világosság szempontjából, de a nagy üvegfelületek akadályozzák a helység felfűtését, jelentősen megnövelve a fűtési költségeket. Az építésnél fontos még figyelni a vízszigetelés megoldására is, hiszen hiánya nagyon sok gonddal, és költséggel pótolható csak.

Mitől lesz környezetbarát a fürdőszoba?

Például a burkolat és a csempe kiválasztásával választhatunk a környezetbarát jellegű típust. Az építőipar piacán egyre több fajta burkolóanyag jelenik meg, amelyek a csempét is és a járólapot is helyettesítik. A csempe felrakása óv a penészedés ellen, könnyen tisztán tartható, és lehet fertőtleníteni.

Védi a falakat a nedvesedéstől. Praktikus okból érdemes felvinni a csempét az ajtó magasságáig. Érdemes újrahasznosított anyagból készült burkolatot választani, és figyelni arra, hogy a csempe máz ne tartalmazzon nehézfémeket például ólmot vagy kadmiumot.

Szaniterek a környezetvédelemben

Napjainkban már nem jellemző, hogy a szaniterek piacán termékhiány fordul elő, inkább a túlkínálat jellemzi. Ha a környezetvédelem a cél, érdemes végiggondolni, hogy a dupla mosdó vagy az extra tárolóhely mindenképpen szükséges-e.

A szaniterek anyagát áttanulmányozva, kádak esetében fontos a csúszásveszélyes anyagú, akril kád, ennek ugyanis erős a hőtartó képessége, nem repedezik. Ma már a WC-ből is létezik a teljes környezettudatos szemléletű, víz nélküli napelemes WC. Külön gyűjti a folyékony és a szilárd salakanyagot és a szilárdat szárítja is, hogy trágyaként felhasználható legyen.

A WC kiválasztásánál ajánlott a tartály szerinti választás, amelyből létezik kétállású tartály, amely különböző mennyiségű vízzel képes öblíteni. Így lehet a vízfogyasztást befolyásolni a legnagyobb mértékben.

Tisztítószerek a környezetvédelemért

Ha a tisztítószerek szempontjából is szeretnénk a zöld életmódot folytatni, akkor a vegyszerek teljes kiszorítása mellett a természetes anyagú szerekre érdemes áttérni. Ehhez elég sok praktika áll a rendelkezésünkre. Vízkő ellen legjobb a levendulaolaj és az ecet vagy a citromlé és a szódabikarbóna keveréke. De a szivacsok helyett is használhatunk kókuszrostból készült szivacsokat.

Az Aquatrade webáruházban az Arezzo csaptelepek ára az igazán minőségi termékeknek megfelelő.

Összegezve: Napjainkban már megtehetjük, hogy a fürdőszobánkat a környezetbarát jelzőknek megfelelően alakítsuk ki, az építésétől kezdve a berendezésig, kihagyva belőlük az emberi szervezetre káros anyagokat, sőt a tisztításhoz használatos szereket is.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)