Kreatív hétvégi program Szeged szívében és egyhetes alkotótábor Algyőn

algyői tájház kreatív kávé alkotótábor Kép forrása: Kreativkave.hu

Kávé és festészet – egy izgalmas kombináció, amelynek hatása magával ragadó. Az élményfestések olyan programok, amelyek segítenek kikapcsolódni, elmerülni a színek világában, és a mindennapos szürkeséget eltávolítani az életünkből. A Kreatív Kávé immár 7 éve szervez festőprogramokat Szegeden, és mindenkit szeretettel vár a kezdőktől a tapasztaltabbakig.

Új kihívások és technikák a festészetben

A festészet ma már nem csak a nagy mesterek kiváltsága, hanem bárki számára elérhető és tanulható. Számos technikát próbálhatunk ki, amelyek közül bárki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Az alkotóprogramokon a művészeti vezető instrukciói szerint alkotunk.

Első alkalommal a legnépszerűbb választás az akrilfestés, ennek a technikának a segítségével mindenki hamar megszokja az ecsetkezelést és elsajátítja a festékkeverés rejtelmeit.

Tajthy Gabriellát, a Kreatív Kávé művészeti vezetőjét kérdeztük, hogy mi a titka az általa szervezett hétvégi programoknak és festőtáboroknak. Mint mondja, minden ember képes az alkotásra, és mindenki megtalálhatja a saját nyelvét, amelyen keresztül kifejezheti magát.

A foglalkozásokon az alkotói energiák felfedezését és felszabadítását szeretné elérni, hogy minden résztvevő átélje az alkotás örömét.

Év közben az élményfestés Szeged központjában zajlik, aminek egy középiskola ad otthont hétvégente. A programok kikapcsolnak és feltöltődést nyújtanak. Ha divatosan akarunk fogalmazni, akkor mondhatjuk azt is, hogy minőségi énidőt nyújtanak.

A Kreatív Kávé a művészet és a kávé szerelmeseinek szól, akik új dolgokat szeretnének kipróbálni, és az alkotás örömét szeretnék átélni egy jó hangulatú közösségben.

Alkotótábor a Tisza partján, Algyőn

Az Algyői Tájház hét éve ad otthont a Kreatív Kávé nyári festőtáborának, és idén is így lesz július 3-tól 9-ig. A helyszín nagyon meditatív a természet közelségével, és amint belépünk a kapun, egy másik dimenzióba érkezünk, ahol a nyugalom az úr.

Az alkotótábor célja egy olyan bensőséges világ teremtése, ahol csak az alkotóközösség tagjai vannak, a természet, a jó hangulat na és persze az alkotás.

Az Algyői Tájház tökéletes helyszín erre a célra, és az első tábor már az első évben bizonyította, hogy a felnőttek is nagyon igénylik a mélyebb kikapcsolódást. Évről évre visszatérnek, és az alkotóközösség is nagyon szereti az itt tartott foglalkozásokat.

Az alkotótáborokban hosszabb időt van lehetőség együtt tölteni, mint az év közben tartott hétvégi festő foglalkozásokon. Algyőn és Ürömön is egy hetes a nyári alkotótábor, Badacsonyban pedig 4 napos turnusokban várnak festeni.

Akik szállást foglalnak és kedvezményes heti jegyet váltanak, minden foglalkozáson részt vesznek. Azonban van lehetőség napi jegyeket is váltani Algyőn és Ürömön is, ha valaki nem tud egy teljes hét szabadságot kivenni a munkahelyén.

Nyári alkotótémák

A témák között szerepelnek az aranyozással készült művek a Monic című női portré és a Fáraó macskája állatportré. Olajfestékkel Van Gogh Halászhajói és a Szigligeti Vár látképe szerepel a programban. Azonban a könnyedebb, nyári hangulatot idéző alkotások sem maradnak el.

Paverpol technikával textil szobrokat is lehet készíteni, vagy egy virágos fejdíszes női portrét a Nyártündért, aminek az elkészítésénél az olaj portréfestést is ki lehet próbálni.

Az alkotói hetet pedig egy igazi nyári, tengerparti hangulatban zárják. Ha kedvet kaptál, Algyőn kellemesen eltölthetsz egy hosszú hétvégét a Kreatív Kávé szervezésében, vagy akár csak egy-egy napra is érdemes csatlakozni.

Ha keresed a kikapcsolódást és az alkotás örömét, akkor várnak szeretettel a Kreatív Kávé alkotó programjaira kezdőként is minden előképzettség nélkül Szegeden vagy Ürömön, valamint a nyári táborokban Algyőn, Badacsonyban és Ürömön.

Kép forrása: Kreativkave.hu

Hirdetés (X)