Masszázsmedencével is tehetünk az egészségünkért

masszázsmedence Kép forrása: Freepik.com

Ízületi fájdalmak, krónikus fáradtság, reumatikus panaszok, ortopédiai jellegű tünetek esetén gyakran hallani azt a javallatot, hogy az érintett menjen el masszázsra. Igen ám, de akik próbálkoztak ezzel, tudják, hogy nem könnyű megtalálni az ideális irányt. Van, aki túl erősen dolgozik, akad, aki túlságosan gyenge, megint más technikában nem a legmegfelelőbb.

Magyarul nem is olyan könnyű profi szakembert találni, aki az egyéni elvárásokkal összhangban végzi a feladatát. De mi van akkor, ha a kényeztető masszázs otthon is megvalósítható, mégpedig a víz jótékony társaságában? Mutatjuk a részleteket!

Miről is beszélünk?

minőségi masszázsmedencék nyújtotta előnyökről. Amik kényeztetnek, amik pozitívan befolyásolhatják a közérzetet, amik számtalan előnyt tartogatnak. Természetesen nem állítjuk, hogy az emberi erő lecserélhető, kiiktatható. Az viszont vitathatatlan, hogy egy kis furfanggal, és persze a technológia hathatós hozzájárulásával olyan környezet hozható létre, aminek a segítségével a lazítás vadonatúj szintre, fokozatra emelhető.

A pihenés, a relaxálás az első lépés a javulás felé. Ez magától értetődik. Viszont nem olyan könnyű elengedni, letenni a mindennapok terheit. A víz önmagában csodákra képes. Mondhatni kitakarít, letisztít mindent, ami szükségtelen. Amikor azonban a masszázsfunkcióval találkozik, akkor valami olyan születik, aminek az értéke felbecsülhetetlen. Még akkor is, ha a jakuzzit sokan első körben lenézik, mondván ez csak hóbort, a sznobok játékszere, ám ennél sokkal többről van szó.

Ezek után mennyi az annyi?

Az olcsó pezsgőfürdők, mint ajánlat, mint létező termékek máris válaszként szolgálnak a fenti felvetésre. Egyáltalán nemcsak azok élvezhetik ki a pozitívumaikat, akik kellő mennyiségű anyagi munícióval bírnak. Vagyis sem a beszerzés, sem a fenntartás nem okozhat nehézséget. Miközben az előnyeik bearanyozhatják a mindennapokat. Egy jó meleg, habzó fürdővel kezdeni a reggelt? Páratlan élmény.

S ugyanennyire páratlan munka után a buborékok övezte vízben elmerülni, feloldódni. Sokszor öt-tíz perc is elegendő a sikerhez, a teljes, gyógyító ellazuláshoz. Hiszen amikor a szervezet pihen, akkor képesek az ösztönös gyógyító folyamatok beindulni. A pihenés a jakuzziban ezért sokkal több holmi nagymenő időtöltésnél, vagy éppen energiafecsérlésnél. Maga az egészséget eredményező mentalitás és tett, egyben.

Milyen sűrűn javasolható a fürdőzés?

A határ a csillagos ég. Vagy még az sem! A mértéket mindenkinek magának kell meghatároznia. Az azonban biztos, hogy akár naponta többször is jót tehet a meleg, pezsgő víz üdítő ölelése. Előfordulhat, hogy órák nem állnak rendelkezésre a relaxáláshoz, de semmi gond. Olykor tíz perc megállás is csodákra képes.

Ráadásként a kisméretű típusoknak hála a kisebb alapterületű otthonokba is beköltöztethető ez a testet-lelket kényeztető élmény, amit bőven elegendő egyetlen egyszer megtapasztalni, mert utána  esélytelen tőle elszakadni. És nem is kell! A cél a közérzet javulása, a pihenés, a lazulás, és persze a pancsolás örömének megélése.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)