Michelle Pfeiffer filmek, amelyek téged is lenyűgöznek majd

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer ereiben többféle vér csörgedezik, apja német-holland-ír származású, anyja svéd és svájci felmenőkkel rendelkezik, ennek ellenére Michelle Kaliforniában született és itt is nőtt fel. Karrierje TV sorozatokkal kezdődött, a rendezők csak később figyeltek fel rá.

Michelle Pfeiffer filmjei mára ikonikussá váltak, őt magát pedig háromszor jelölték Oscar-díjra és nyolcszor Golden Globe-díjra, melyet egy alkalommal meg is kapott.

A legjobb Michelle Pfeiffer filmek

Pfeiffer kiváló drámai színésznő, de vígjátékokban és romantikus filmekben is remekel. Filmajánló rovatunkban most az ő munkásságából csemegézünk, egészen pontosan 12 fantasztikus Michelle Pfeiffer filmet mutatunk be.

1. Veszedelmes viszonyok

A 18. század Franciaországában minden a szerelem és a szexualitás körül forog. Gyönyörű jelmezek és helyszínek, ármány, praktika és csábítás az emberi akarat és érzelem befolyásolására. A klasszikusnak számító kosztümös filmben az erényes, de gyönyörű Madame de Tourvel alakját kelti életre Michelle Pfeiffer.

2. Krumplirózsa

A visszahúzódó pincérnő és a frissen szabadult szakács lassú egymásra találásáról és hullámzó, érzelemdús kapcsolatáról szól a történet, melyben Al Pacino kiváló partner Pfeiffer számára.

3. Csillagpor

Szerethető, izgalmas és élvezetes mese – felnőtteknek. A szegénylegény útja, hogy megszerezze a hullócsillagot, mellyel elnyerheti választottja szívét számos fordulatot tartogat. Út közben rengeteg akadállyal kell megküzdenie, például Michelle Pfeifferrel, aki boszorkányt alakít ebben a remek fantasyben.

4. Nevem Sam

Egy fantasztikus történet az értelmi fogyatékos Sam-ről, akitől a gyámügy elveszi hétéves kislányát, akit egyedül nagy boldogságban nevelt. Pfeiffer a férfi védőügyvédjét alakítja, aki kezdeti vonakodása után mindent megtesz, hogy visszaszerezze védence számára gyermekét.

5. Az ártatlanság kora

Mi történik akkor, amikor a házasság előtt álló férfi megismer egy izgalmas, ámde laza erkölcsűnek bélyegzett nőt? Egyre jobban beleszeret! Ez természetesen tiltott dolog, hiszen közeledik a házasságkötés időpontja gyönyörű, fiatal menyasszonyával.

6. A sebhelyesarcú

Tony Montana kubai bűnöző, aki a hatóságokat megtévesztve az USA-ba emigrál, és ott is folytatja a drogbizniszt. Pfeiffer a férfi kokainfüggő feleségét alakítja átütő erővel. A sebhelyesarcú, azóta, kultikusnak számító, kihagyhatatlan filmmé vált, pedig erőszakos jelenetei miatt a kritikusok nem különösebben kedvelték.

Ha szeretnél teljes képet kapni Michelle Pfeiffer életművéről, akkor ezeket a filmjeit se hagyd ki!

7. Azok a csodálatos Baker fiúk

A legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat ez a film hozta el számára, melyben egy bárénekesnőt alakít. A lebilincselő drámában, ahogy oly gyakran, a szerelem, a féltékenység, a karriervágy és a pénz majdnem mindent elront.

8. Szentivánéji álom

Michael Hoffman egyedülálló, szokatlan helyszínre és időbe viszi el a halhatatlan történetet: a 19. század végi Toscanába. Ezen a varázslatos vidéken kelnek életre Shakespeare alakjai kitűnő színészek tolmácsolásában.

9. Anyám!

Az idősödő költő és fiatal felesége egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét…

10. Batman visszatér

Tim Burton különleges hangulatú filmjében, egy korrupt üzletember a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel karöltve arra készül, hogy átvegye az uralmat Gotham City felett. Batman és a bűnözők küzdelmében, nem várt fordulatot hoz a Macskanő megjelenése, akit Michelle Pfeiffer rendkívül emlékezetesen formál meg.

11. Fehér leander

Az egyedülálló anya kedvenc virágából, a fehér leanderből készített halálos méreggel vet véget az őt elhagyó férfi életének. Ekkor új történet kezdődik, anya és lánya kálváriája.

12. Chéri – egy kurtizán szerelme

Az első világháború előtti Párizs félvilági társaságában játszódó romantikus történet főhőse Lea, a visszavonult kurtizán, és az ifjú Chéri, Lea kiöregedett barátnőjének és riválisának fia. Mire ráébrednek, mennyit jelentenek egymásnak, már azt is tudják, túl késő.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány jó ötletet adunk az esti filmezéshez, ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!