Miért érdemes angol nyelven filmet nézni?

angol filmek Kép forrása: Pexels.com

Manapság az emberek agyát egész nap milliónyi információ terheli, nem csoda ha este már elutasítunk minden tanulási folyamatot, már csak pihenni szeretnénk. Ez teljesen természetes reakció. De ha tanulni vágyunk, van rá megoldás, főként a nyelv terén. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért jó angolul nézni filmeket.

A nyelvtanulás fontossága

Tudjuk, érezzük, hogy nagyon nagy szükség lenne a nyelvtudásra, de nehezen szánjuk rá magunkat, hogy a kevés szabadidőnket még tanulásra használjuk. Főként az idősebb generációnak kényes terület a hallás utáni szövegértés vagy a szókincsfejlesztés. Angol nyelvtanulás tapasztalt nyelvtanároktól is lehetséges persze, de sokszor a filmek is nagy segítséget nyújthatnak.

Az angol nyelvű filmek nézése pihenésképpen is tökéletesek. Nagy előnyük, hogy nem szavakat, hanem kifejezéseket tanulunk meg, és ezeket a való életben is használjuk.

Valós szövegkörnyezetben tanulhatjuk meg őket, így tudjuk, hogy milyen helyzetben érdemes ezeket alkalmazni. A szavakat azonnal a helyes kifejezéssel sajátíthatjuk el, hiszen ezekben a sorozatokban és alkotásokban általában angol anyanyelvűek szerepelnek, ők tisztán beszélik az angol nyelvet. Nemcsak a kifejezéseket tanulhatjuk meg, hanem a hanglejtést is.

Miért éri meg angolul filmet nézni?

Kiváló szókincsfejlesztő, az agy az angol sorozatok nézése során a szavakat eseményekhez, képekhez köti, így szinte ragad ránk az angol nyelv.

Egy- egy kifejezés vagy szó, sokszor előfordul egy sorozatban, így lesz időd megtanulni, begyakorolni.

Annak érdekében, hogy ezek a hatások minél gyorsabban hassanak, ha lehet ne nézzük a filmeket magyar hanggal. Amennyiben muszáj inkább magyar feliratot kapcsoljunk, így garantáltan minden filmnél tanulunk 2-3 kifejezést.

De minél hamarabb hagyjuk el a feliratot, annál előbb fejlődhetünk. Ha van időnk, nézzük meg először magyar, majd angol felirattal ez is nagyon sokat tud segíteni. Láthatjuk, hogy mit értettünk és mit nem.

Amit nem volt világos, szótárazzuk ki filmnézés után, majd tanuljuk meg őket.  Ha sok ilyen szó van, akkor csak azokra koncentráljunk, amiket már hallottunk teljesen. Esetleg még a film alatt nézzük meg a szó vagy kifejezés jelentését az okostelefonon.

Nem baj, ha nem értünk valamit, nem érdemes izgulni miatta, hiszen sokszor a következő esemény a filmben megmagyarázza a jelentését.

Összegezve

Van tehát lehetőség arra, hogy egyedül is megtanuljunk angolul, főleg ha anyagilag nem engedhetjük meg magunknak.

Létezik olyan nyelvtanfolyam is, ami a két megoldást ötvözi, rugalmas, egyéni beosztással, szóbeli gyakorló órákkal, szakmailag felkészült angol tanárokkal, vidám stresszmentes légkörben. De ha ez sem megoldható, akkor marad az önálló tanulás és a  filmnézés.

Biztos, hogy sokkal nehezebb egyedül megszerezni bármilyen tudást, de még mindig többet lehet így megtanulni mint sehogy.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)