Miért olyan népszerűek a karácsonyi filmek?

karácsony Kép forrása: Pixabay.com

Ismét itt a forró kakaós időszak, és az ajándékozás ideje, és persze leginkább a pihenésé a főszerep, amit a kedvenc ünnepi filmekkel lehet a legjobban kivitelezni. Ezek nagyrészt a karácsonyi romkomok, szerencsére a streaming platformokon (pl.: Netflix, Disney + vagy Amazon) óriási a választék.

A karácsonyi filmek a legtöbb ember számára nélkülözhetetlenek decemberben, vajon mi ennek az oka? Olvasson tovább, hogy megtudja miért olyan kedveltek ezek az alkotások.

Karácsony csak egyszer van egy évben

Bár semmi sem akadályoz meg senkit abban, hogy egész évben legyen egy fa a megfelelő díszítéssel, ezek általában csak decemberben élvezhetők. Sokan a legtöbbet szeretnénk kihozni ebből az élvezetből, és az, hogy olyan filmeket nézzen meg, amelyek passzolnak ehhez a témához, tökéletes kombinációnak tűnik.

Ez az egyik oka annak, hogy az összes streaming szolgáltatás elkezdett karácsonyi filmeket kínálni ebben az évszakban. Leülni a családdal és karácsonyi filmeket nézni sokunk számára már hagyománnyá vált. Legyen szó az unalomig ismételt Reszkessetek betörők vagy az akciókat kedvelőknek a Die Hard mozifilmekről.

A karácsonyi filmek segítségével különleges élményekben lehet részünk

Erre jó példa a Reszkessetek betörők filmek, különösen akkor, ha kisgyerek is van a családban.

Az ilyen alkotások mindegyikében központi szerepet kap a rokonság, így remek alkalom arra, hogy a ritkán látott családtagokkal ismét együtt töltsünk pár órát, filmnézéssel az ünnepi vacsora előtt vagy után.

Gondoljunk csak a Chevy Chase-féle Karácsonyi vakáció mögötti humorra. A film egy apáról szól, aki megpróbálja a tökéletes karácsonyt a családjával, aztán semmi sem úgy alakul, ahogy tervezte, ilyenkor kicsit mindenki magára ismerhet vagy elgondolkodhat azon, hogy mit rontott el korábban és miben érdemes megváltoznia.

A modern korunkban már a streamingnek köszönhetően csak úgy özönlenek az ünnepi alkotások egész decemberben műfaji és nyelvi korlátok nélkül. Így mindenki megtalálhatja a számára leginkább izgalmas alkotást.

A karácsonyi filmek a szerelemről, az emberi kapcsolatokról és arról szólnak, hogy szakadjunk ki a hétköznapi mókuskerékből és azokkal legyünk együtt, akiket szeretünk.

Kép forrása: Pixabay.com