Mikor és milyen magas sarkút érdemes választani?

magassarkú Kép forrása: Pixabay.com

Megvan már az álom magas sarkú? Még nem sikerült megtalálni azt, amit tényleg bárhova szívesen felveszünk? Akkor itt az ideje elkezdeni keresni! Mindenkinek szüksége van egy elegáns, vagány darabra, amivel bármilyen szettet megkoronázhat.

Nemcsak a báli időszakban van rájuk szükség, hiszen a nyári időszakban is számos alkalom lesz, amikor hasznukat lehet venni. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mikor és milyen magas sarkút érdemes választani.

Hogyan találhatjuk meg a tökéletes magas sarkút?

Időnként minden nőnek elegánsan kell kinéznie, hiszen egy randevú, egy vacsora, egy munkamegbeszélés mind megköveteli az eleganciát. Ilyenkor amúgy is szeretünk egy kicsit kiszabadulni a munka és a háztartás körforgásából. A Borgo.hu magas sarkú szandáljai között bőven akad olyan darab, aminek tavasszal és nyáron, a forró napokon is hasznát tudjuk venni.

Mit tehetünk azért, hogy a magas sarkú miatt ne kelljen egész este az asztal mellett ülni? Mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy mit bírunk, tudunk-e hosszabb időt ilyen cipőben tölteni vagy sem.

Nemcsak az a fontos, hogy a lábbeli dögös legyen, hanem az is, hogy kényelmesen érezzük magunkat a nap minden percében. A hordhatóság és a kényelem tehát legalább annyira fontos, ha nem fontosabb, mint maga a kinézet.

A választási szempontok

Először tehát mérjük fel a saját adottságainkat és képességeinket. Tegyük fel a kérdést magunknak, hogy képesek vagyunk-e több órán keresztül egy 10-15 centis sarkú cipőben tündökölni. Ha nem tudunk benne sem járni, sem táncolni, akkor érdemes mást nézni. A legtöbb nőnek egy idő után megfájdul a lába az ilyen cipőkben, a kérdés csak az, hogy mennyi az az idő, amit egyhuzamban kibírunk benne.

Nem mindegy az sem, hogy mennyire kényelmes, töri-e valahol a sarkat vagy szorítja-e a lábfejet. Ha bármelyik felmerül bennünk, akkor semmiképpen ne vegyük meg a cipőt, hiszen egyrészt könnyen deformálja a lábat, másrészt sosem fogjuk magunkat biztonságban érezni.

Egy olyan modell, ami nem passzol tökéletesen, könnyen balesethez vezethet. A fájdalom amúgy is elvonja a figyelmet, a vége pedig egy izomgörcs és egy unalmas este, amikor csak arra vágyunk, hogy minél előbb hazaérjünk.

Elegáns lábbelik a középpontban

Amennyiben egy hosszú estélyi ruhához keresünk lábbelit, akkor mindenképpen vegyük figyelembe, hogy egy tűsarkúnál nincs jobb választás. Ennek oka az, hogy egy ilyen cipő érzéki módon nyújtja meg a hölgyek lábát, így könnyeddé és légiessé teszi a viselőjét.

Nincs minden veszve akkor sem, ha valami miatt ez a fajta magas sarkú tiltólistára került. Egy esztétikus, alacsonyabb sarokkal ellátott cipő szintén igen elegánsan mutathat. Hozzá kell tenni, hogy a cicasarok kényelmesebb megoldás, hiszen így jóval tovább bírjuk majd benne.

A lényeg tehát, hogy ne csak a kinézet legyen a középpontban, hiszen hiába néz ki jól a kiegészítő, ha már akkor kényelmetlenül érezzük magunkat benne, amikor felvesszük.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)