Milyen az ideális kutyaruha, mire érdemes figyelni a választáskor?

kutya Kép forrása: Pixabay.com

A kutyaruha témaköre igen megosztó, míg egyesek imádattal figyelik a mini pulóverekben szaladgáló kiskutyákat, addig mások bizonytalanok a szükségességét illetően. Az alábbi cikkben arról írunk, hogy milyen esetekben hasznos, illetve mire ügyeljünk a választásnál!

Pulóver, télikabát vagy esőköpeny?

A Grandopet.hu kutyaruha kínálatából beszerezhetünk könnyű esőköpenyt, kapucnival rendelkező téliesített kabátkát, sőt, vékony pulóvert is az enyhébb időkre. A bőséges választékból elérhetünk kutyacipőt, csúszásmentes zoknit egyaránt. Utóbbiak a gyógyuló mancsok védelmében javasoltak, a sebek megóvása érdekében, a regeneráció időszakában.

Enyhe, 10 fok körüli hőmérséklet esetén elegendő egy vékony pulóver, viszont 0 fokban már télikabát ajánlott, amely kellően vastag, bélelt, ugyanakkor kapucnival is rendelkezik. Ahhoz, hogy meghatározzuk, melyik a leginkább optimális, vegyük figyelembe az aktuális hőmérsékletet, illetve kisállatunk állapotát.

Egy kellemes tavaszi napon, csendes esőben a legjobb választás egy könnyed esőköpeny, amely megvédi a kutyus bundáját, és elkerülhetjük a megázásból fakadó kellemetlen szagokat is. A legkönnyebben ezen a módon biztosítható az ápolt, gondozott szőrzet.

A hőmérséklet fontos szempont, ugyanis nem megfelelő öltözékkel felboruhat kedvencünk hőháztartása. Törekedjünk arra, hogy tél végeztével, a melegedéssel párhuzamosan váltsuk le a télikabátot vékonyabb változatra, később pedig a pulóvert is elhagyhatjuk. Esti sétákhoz célszerű beszerezni egy fényvisszaverő csíkokkal ellátott terméket, így biztonságban indulhatunk a közös utunkra a sötétben is.

A kisállat számára is komfortos viselet

Az időjáráson túl szintén lényeges, hogy kutyusunk milyen ruhában érzi igazán kellemesen magát. Lehetőleg jól szellőző, megfelelő méretű kutyaruhát válasszunk. Egy szűkös kabátka nem kényelmes, ahogyan egy bő pulóver sem lesz komfortos számára.

Mindenképpen olyan alapanyagú terméket vásároljunk, amely nem tesz kárt a bőrében, nem irritálja, ehelyett puha és kényelmes. Továbbá lényeges az is, hogy viszonylag könnyen ráadható legyen. Ellenkező esetben jelentősen megnehezítjük a hozzászoktatást, sőt rossz élményt társíthat a kutyaruha viseléséhez.

Türelmesen, fokozatosan próbáljuk meg hozzászoktatni. Segíthet, ha pozitív jutalmakkal, jó élményekkel összekötve igyekszünk megkedveltetni vele. Egy idő után, amint meglátja a kabátkát, tudni fogja, hogy gazdis kirándulás következik.

Tartsuk tiszteletben a döntését!

Figyeljük meg kiskutyánk jelzéseit, teljesen eltérő módon reagálhatnak egy efféle helyzetben. Némelyik állatka gyorsan megkedveli, míg más ebek keményebben ellenállnak. Fogadjuk el a tényt, hogy esetleg nem fogja megszeretni a kabátokat és pulóvereket. Annyit tehetünk, hogy empatikusan, apró lépésekkel közelítünk, hátha célt érünk általa.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)