Milyen típusú fürdőszobai radiátort válasszunk?

fürdőszoba Kép forrása: Pixabay.com

A fürdőszoba kialakításakor a komfort elsődleges szempont, hiszen ebben a helyiségben egyrészt gyakran tartózkodunk ruha nélkül, így kellemes hőmérsékletre, másrészt a magas páratartalom miatt megfelelő szellőzésre van szükség.

Az optimális fűtési forrás kiválasztása kulcsfontosságú a helyiség kényelmes használhatósága szempontjából, de ezen túlmenően a fűtőtestek nemcsak funkcionálisan, hanem esztétikailag is meghatározó, stílusos elemei lehetnek a tisztálkodó helyiségeknek. Hogyan válassz radiátort, hogy a zuhanyból vagy kádból kilépve ne fázz?

A nagy dilemma

Amikor a fürdő melegen tartását tervezzük, választhatunk az otthon fűtési rendszerébe kötött fűtőtestet, valamint attól független elektromos radiátort is. A Zuhanykabin.hu kínálatában található radiátorok minden igényt kielégítenek, találhatók közöttük a helyiség fűtésére, illetve kifejezetten a törölközők szárítására alkalmas kiegészítő fűtőtestek is.

A hagyományos fürdőszobai radiátorok hatékonyabban adják át a hőt, feladatuk a fürdő optimális hőmérsékleten tartása, ezzel szemben a törölközőmelegítők minimális hőkibocsátással járnak, így a rendeltetésüknek megfelelő célra használhatók, rendszerint nem alkalmasak a helyiség fűtésére.

Egyes modellek a külön megvásárolható fűtőpatron révén a fűtési szezonon kívül is kellemes hőmérsékletet biztosítanak.

Változatos törölközőszárító radiátorok

Mielőtt berendezést választunk, mérlegelni szükséges a helyiség mérete, adottságai és az igényeink függvényében, hogy melyik típusú képes ideális hőmérsékletet biztosítani.

A hagyományos, a fűtési rendszerbe köthető paneles radiátorok melegen tartják a tisztálkodás szentélyét, számos méret és megjelenés közül válogathatunk. De voksolhatunk a rendszertől függetlenül, és választhatunk utólag is telepíthető, könnyen szabályozható elektromos fűtőtestet is.

A létra típusú vagy lapos paneles változatban kapható törölközőszárító radiátorok nagyszerűek, ha kellemes, meleg törölközőkre vágyunk fürdés után, illetve stílusos megjelenést szeretnénk adni a helyiségnek. Dönthetünk dizájn radiátorok mellett is, amennyiben a tér megjelenése kiemelt fontosságú.

Ezek a berendezések tökéletesen egyesítik a funkcionalitást és az esztétikát, különféle formákban és színekben állnak rendelkezésre, változatos anyagokból, akár rozsdamentes acélból vagy üvegből is készülhetnek.

Mit vegyél figyelembe?

Több tényezőt is mérlegelni kell az ideális fűtőtest kiválasztásakor, egyrészt a típus, másrészt a méret, a hely, az elrendezés és az anyag tekintetében.

Egy túl nagy radiátor uralni fogja a helyiséget, egy túl kicsi pedig a téli hónapokban nem fog elegendő meleget biztosítani. Egy jó minőségű anyagból készült készülék nem fog rozsdásodni a fürdőszoba nedves légkörében.

Kisebb alapterületű fürdőszobák esetében egy törölközőszárító radiátor elégséges lehet a fürdőszoba fűtéséhez, és ha a radiátoron a törölköző- vagy ruhaszárítás fontos számunkra, érdemes ezt a megoldást választani.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)