Mit vegyünk figyelembe, amikor mobiltelefont választunk?

mobiltelefon Kép forrása: Unsplash.com

Bizonyára sokaknak esedékes így, az év elején egy új mobiltelefon beszerzése. A legtöbben az árkategória alapján választanak készüléket, azonban ez nem mindig célravezető: a fontosabb tulajdonságokat is érdemes megnézni.

Januárban dobtak piacra egy új modellt, a Poco X6 5G okostelefont, amely többek közt a CoolMobile.hu oldalán is beszerezhető. Ez az eszköz például kiváló paraméterekkel bír, és árban is elfogadható. Meg is mutatjuk, miért lehet jó választás azoknak, akik tanácstalanok még.

Számít-e a márka?

Az árat gyakran a márkanév is befolyásolja, mindenki tudja például, hogy az almás okostelefonok mennyire minőségiek, épp ezért drágábbak is a többinél. De mi van akkor, hogyha egy sokak számára ismeretlen márkát találunk? Érdemes figyelmet fordítani rá?

Nos, a legnagyszerűbb tanács: nézzünk utána a neten, hogy milyen termékről és milyen gyártóról is van szó. A Poco X6 5G esetében például visszatartó erő lehet, hogy a név nem cseng ismerősen, pedig ha utánajárunk a dolgoknak, kiderül, hogy ez a Xiaomi egyik almárkája, hasonlóan a Redmihez. Így pedig mindjárt más a helyzet!

A Xiaomi telefonok méltán népszerűek, számos kirívó tulajdonsággal rendelkeznek, és igazán különlegesek is a többihez viszonyítva. Nem sok olyan készüléket találunk ugyanis, ahol van még jack csatlakozó vagy infraport is, a Poco és Redmi telefonok azonban gyakran ebbe a csoportba tartoznak.

De nézzük tovább, miért érdemes még a Poco X6 5G mellett dönteni!

A modell főbb jellemzői

A Dual SIM-es telefon háromféle verzióban jelent meg:

  • 8/256 GB
  • 12/256 GB
  • 12/512 GB

Ezen belül pedig fekete, fehér vagy kék színben. A kijelzője Gorilla Glass Victusból készült, karcálló, de érdemes védőfóliával is ellátni.

A méretek: 161,2 x 74,3 x 8 mm-es, a súlya 181 gramm. A képátlója 6,67 hüvelyk, a képfrissítése 120 Hz, a felbontása 1220 x 2712 képpont. A maximális fényereje 1800 nit, ami különösen jónak mondható.

Ha ezeket az adatokat összehasonlítjuk más készülékekkel, láthatjuk, hogy a Poco X6 5G igazán remek kis telefon.

Vizsgáljuk meg a kamerarendszert is!

Mobilvásárlás során a RAM, a belső memória, a kijelző minősége és persze a méretek mellett fontos lehet a kamera vizsgálata is, főleg azoknak, akik gyakran fotóznak, videóznak, és az alkotásaikat meg is osztják a közösségi médiában.

Itt három egység van a hátlapon (64, 8 és 2 MP-esek), de LED vakut is találunk, és lehetőség van használni a HDR- és panorámamódokat is. Az előlapi kamera 16 MP-es, klassz szelfiket tudunk vele lőni, továbbá videóhívások során is élvezhetjük az előnyeit.

Ami még fontos: az akkumulátor teljesítménye

Végül a vásárlás előtt nézzük meg az aksit is. A Poco X6 5G-ben 5100 mAh-s akkumulátor van, amely gyorsan tölthető, sok esetben lekörözi társait: 67 watton 44 perc alatt éri el a 100%-ot vezetékes töltővel.

A CoolMobile.hu webáruházban kapható a készülék, és vele kompatibilis eszközöket is beszerezhetünk az oldalon, érdemes ide ellátogatni és tájékozódni a további részletekről.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)