Nekem való az irodai munka vagy sem?

állás Kép forrása: Pexels.com

Amikor egy teljesen új területen helyezkedünk el, akkor két dolog történhet. Megtaláljuk a számításainkat és szívesen vetjük bele magunkat a munkába, vagy rájövünk, hogy ez a terület nagyon nem nekünk való. Ha irodai munkára jelentkezünk, akkor érdemes tudni, hogy mire számíthatunk.

Irodai értékesítési asszisztens állás Pécsett, akár azonnali kezdéssel a Pécsállás online platformján. Ha irodai munkában gondolkodunk, akkor érdemes végignézni az állásajánlatokat, számos alternatíva közül válogathatunk.

Miért fontos, hogy élvezzük, amit csinálunk?

Nem csak a kutatások világítanak rá, hanem egyre többek számára nyilvánvaló, hogy olyan munkát, mely unalmas, nem passzol a személyiségünkhöz csak kínszenvedve, unottan tudunk végezni.

A 8-16-ig vagy 9-17-ig tartó munkavégzés nem mindenki számára megfelelő. Sokan nem tudják elképzelni, hogy egy íróasztal mellett üljenek egész nap. Az ő esetükben egyértelmű, hogy az irodai munka nem megfelelő választás.

Elsősorban önismeret szükséges ahhoz, hogy tudjuk, milyen típusú munka volna optimális számunkra. Ha rádöbbenünk, hogy az adott terület, ahol dolgozunk, nem jó nekünk, akkor a legjobb, amit tehetünk, egy meglehetősen radikális lépés, a karrierváltás.

Ha nem élvezzük a munkánkat, az sem nekünk, sem a a munkáltatónak nem előnyös, és nagyobb eséllyel halmozunk hibát hibára.

Honnan tudhatjuk, hogy nem a “helyünkön vagyunk”?

Vannak bizonyos jelek, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy váltásra lenne szükségünk. Ilyen például, ha enerváltak vagyunk, kedvetlenek vagyunk, ha munkába kell indulni vagy nem szívesen beszélünk a munkánkról.

Vannak, akik szívesen töltenek időt a szabadban, és el sem tudják képzelni, hogy be legyenek zárva a négy fal közé. Mások épp ellenkezőleg, egy kényelmes irodában való munkavégzést tartják az álommunkának.

Amikor az irodai munka a tökéletes alternatíva

Ha minden esetben a tökéletességre törekszünk, precizitás jellemez minket és eredményorientált személyiség hírében állunk, akkor valószínűleg megfelelőek vagyunk az irodai munkára. A munkakör egyik elvárása, hogy a különféle dokumentum- és táblázatkezelő programokkal magabiztosan bánjunk.

Az irodai munka egyik nagy előnye a kiszámíthatóság. A munkavégzés tervezhető, a munkaidő pedig jellemzően fix. Ha szeretjük látni és érteni a folyamatokat, és akkor vagyunk nyugodtak, ha egyik feladatot a másik után pipálhatjuk ki, akkor egy irodában kiválóan megállhatjuk a helyünket.

Az irodai munka akkor is jó választás, ha a helyhez kötöttséget nem teherként éljük meg, hanem előnyként. Emellett, ha ragaszkodunk bizonyos tárgyakhoz, akkor is otthonosan érezhetjük magunkat a négy fal között. Együtt dolgozhatunk másokkal, ugyanakkor a munkánkat mégis az önállóság jellemezheti.

Akinek tehát jól megy a csapatmunka is, erős a koncentrálóképessége, nyugodt tud maradni stresszes helyzetekben is, bátran jelentkezhet irodai munkára.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)