Nem mindegy, hogy hol ülsz!

forgószék

Azok, akik ülőmunkát végeznek, pontosan tisztában vannak annak a jelentőségével, hogy min is ülnek. Hiába ugyanis a pazar kilátás az irodaablakból vagy a gyorsan hasító számítógép, ha már egy-két óra ücsörgés után sajognak a tagjaink. Persze lehetne legyinteni rá egyet, hogy ugyan, nem kell odafigyelni, ám ez hosszú távon igencsak megbosszulja magát.

A rossz tartásból eredő nyaki, gerinc- és végtagfájdalmak ugyanis nagyban megkeseríthetik az életünket, sőt, súlyosabb esetben akár az életminőségünk romlásához is hozzájárulhatnak. Ha mindezt szeretnéd elkerülni, akkor olvasd el mai cikkünket!

Az ideális forgószék kiválasztása

A Prémium bútoráruház forgószékeinek a kínálata egészen szédítő. No, nem azért, mert olyan gyorsan pörögnek körbe, hanem mert annyira széles spektrumon mozognak ezek a bútordarabok, hogy valóban nem nehéz elhinni azt, hogy minden igényt képesek kielégíteni.

Ám ahhoz, hogy jól válassz, tudni kell, hogy mire van szükség!

Először is döntsd el, hogy milyen legyen az anyaga. A bőr bár könnyen tisztítható, a nagy nyári melegben nem túl ideális, főleg, ha maga az iroda is nagyon felmelegszik kánikula idején.

Lényeges, hogy minél több része állítható legyen, így valóban személyre tudod majd szabni az irodai forgószéket. Nézd meg a háttámlát, döntsd el, hogy kell-e neked fejtámasz vagy karfa.

Ha ezeket mind megválaszoltad, akkor már csak a stílusbéli kérdések vannak hátra, ám ez teljes mértékben szubjektív, egyéni megítélés dolga.

Jogod van hozzá!

Persze tudjuk jól, hogy amikor elvállalsz egy állást, akkor a munkakörre és a juttatásokra mondasz igent, aligha van olyan, aki még a leendő székét is kipróbálja, mielőtt igent mondana az állásajánlatra.

Ezzel együtt pedig fennáll annak a veszélye, hogy olyan helyre leszel kénytelen lehuppanni az első munkanapodon, ami minden, csak nem komfortos a számodra.

Ilyenkor ne légy rest, kérj új széket, ha semmilyen módon nem tudod úgy beállítani a régit, hogy az neked jó legyen. Akkor is megillet az új ülőalkalmatosság, ha a régi törött vagy megrongálódott, hiszen senkit sem lehet ilyen munkakörülmények mellett munkára kötelezni!

Az egészséged múlik rajta!

Ha esetleg még mindig nem vennéd komolyan a témát, vagy konfliktuskerülőként úgy döntesz, hogy ez nem is olyan fontos téma, hogy a felettesedet zargasd vele, akkor érdemes a következőket megfontolni. Lentebb ugyanis néhány, a helytelen üléshez köthető betegséget sorolunk fel.

Ilyen lehet többek között porckorongsérv, a fejfájás, szédülés, amelyek mind-mind annak köszönhetően alakulnak ki, hogy a tested egy-egy része túlterhelődik a helytelen tartás miatt.

Végezetül fontos megemlíteni, hogy a sok, üléssel töltött óra közben mindenképpen érdemes pihenőket beiktatni, amikor átmozgatod magadat, illetve munka után heti néhány alkalommal a jóga vagy pilates ideális mozgási lehetőséget jelenthet.

Hirdetés (X)