Nicole Kidman filmek – Íme a legjobb 15!

Dogville Kép forrása: Lions Gate Home Entertainment

Nicole Kidman ausztrál-amerikai színésznő filmek tucatjaiban és több sorozatban bizonyította már a tehetségét. Színészi játékát egy Oscar és több Golden Globe díjjal is jutalmazták. Sokan nem tudják, hogy a tehetséges színésznő egyben kiváló énekes is. Cikkünk további részében a színésznő legjobb filmjeit gyűjtöttük össze.

A legjobb Nicole Kidman filmek

Nézzük, melyek a színésznő legjobb filmjei és alakításai szerintünk!

1. Dogville – A menedék

Grace üldözői elől menekül ebbe a kis zárt közösségbe, ahol oltalom helyett rabszolgaság, kínzás és kegyetlenség vár rá. A falu lakói azonban nem tudják, hogy Grace milyen hatalommal rendelkezik…

2. Hatalmas kis hazugságok

Három, látszólag tökéletes életet élő, de valójában sötét titkokat rejtegető középosztálybeli anya története két évadban.

3. Más világ

Folyamatosan fenntartott izgalom és hatalmas csavar ennek a kiváló thrillernek a végén, melyben az anya két gyermeke furcsa betegségben szenved.

4. Tágra zárt szemek

Ebben az erotikus filmdrámában minden benne van, ami az érzelmekre és az érzékekre hat. De rájönnek-e a főszereplők, hogy mi az igazi kincs az életükben, vagy már késő?

5. Moulin Rouge!

A századforduló dekadens Párizs művész-világában minden benne van amit egy férfi kívánhat. Vagy mégsem? Ha szereted a kosztümös filmeket és a jó zenéket, akkor ne hagyd ki!

6. Az órák

Három nő, három különböző élettörténet, három időpont – egy regény. Az első írta a regényt, a második olvassa, a harmadikkal pedig megtörténik. Közben pedig mindhárman a boldogságot keresik.

7. Oroszlán

Egy idegen országban és közegben felnőtt indiai kisfiú története, akiben folyamatosan ég a vágy, hogy gyermekkori családját megtalálja, ezért felnőve hihetetlen kutatásba kezd.

8. Bangkok Hilton

Hat epizódból álló sorozat, melyben az apa nélkül felnőtt lány próbálja megtalálni apját, aki valójában egy II. világháború után, a hadbíróság által lefokozott és Ausztráliában új életet kezdő katona.

Nicole Kidman bebizonyította, hogy sokféle műfajban megállja a helyét. Bármelyik filmjét is nézed, képes arra, hogy elvarázsolja a nézőket. Ezeket se hagyd ki!

9. Hideghegy

Romantikus filmdráma az ácsként keményen dolgozó fiú és a széltől is óvott lány között fellobbant szerelméről, melyet a polgárháború szakít szét, de az érzés és az újra találkozás reménye tartja mindkettőjüket életben.

10. Tudhattad volna

A hat epizódból álló minisorozatban Grace átlagos, középosztálybeli életének egy haláleset vet véget, amely kapcsán felismeri, hogy élete a tragédia felé sodródik, amennyiben nem változtat rajta.

11. Életem

Nehéz könnyek nélkül végignézni ezt a filmet, melyben a haldokló apa videó üzenetekkel próbálja felkészíteni az életre, születendő gyermekét, tudván azt, hogy ő már nem lesz mellette.

12. Az Északi

A fiatal viking herceg elindul, hogy bosszút álljon apja haláláért. Akciók, látványos jelenetek teszik a filmet még izgalmasabbá.

13. Egy hölgy arcképe

A nő, aki a maga útját akarta járni abban a korban, amikor ez még nem volt megengedett. A barátnője ármánykodása azonban még őt is csapdába ejti.

14. Túl az Óperencián

A nagyívű romantikus filmben, egy fiatal ír pár Amerikába érkezik szerencsét próbálni. Bár szépen eltervezik a jövőt, van, ami keresztülhúzza a számításukat.

15. Botrány

Hiába a vagyon és a befolyás, nem tehetsz meg bármit büntetlenül! A médiamogult egyre több nő pereli be szexuális zaklatás miatt és a birodalma kezd összeomlani.

Ha végignézted Nicole Kidman legjobb filmjeit, válassz egyet a legjobb életrajzi filmek közül is! Bízunk benne, hogy sikerült néhány jó ötletet adnunk az esti filmnézéshez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Lions Gate Home Entertainment