Nyaki fájdalmakra is tökéletes a manuálterápia

nyaki fájdalom Kép forrása: Freepik.com

A különböző mozgászervi fájdalmakat lassan modern korunk egyik népbetegségének tekinthetjük. Függetlenül a bajok mértékétől, érdemes ezekkel foglalkozni, hiszen később további szövődményekhez vezethetnek, sőt mozgásunkat jelentősen korlátozhatják, amely életszínvonalunk jelentős romlását vonhatja maga után.

Először természetesen az a legfontosabb, hogy a fájdalom csökkenjen, hiszen az kihatással lehet mindennapjainkra és az életvitelünkre is. Sok esetben a manuálterápia hatékonyan tud segíteni a panaszok enyhítésében, valamint a hosszú távú megoldásban.

A manuálterápia vidéken is elérhető

Sokan még mindig azt hiszik, hogy a legjobb orvosok és szakemberek által nyújtott kezelés csak a fővárosiak kiváltsága. Ám ez nem teljesen így van. Vidéki nagyvárosainkban ugyanúgy van lehetőség ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni, mint Budapesten.

Példának okáért a nyugat-magyarországi lakosok számára könnyen elérhető a győri manuálterápia csapata fiatalos és magasan képzett szakemberekkel. A győri Mozgásklinikán számos betegséget tudnak hatékonyan kezelni.

A manuálterápia ezekben az esetekben tökéletes választás

Már a fiatalok között is egyre többen küzdenek nyaki fájdalmakkal. Az ülő életmód, a monitor hosszas bámulása, a telefonozás mind hozzájárul a helytelen testtartás kialakulásához és a panaszok megjelenéséhez, majd elmélyüléséhez, ami súlyos következményekhez vezethet.

A manuálterápia három lépcsőfokon keresztül kíséri a beteget a gyógyulás útján. Először egy állapotfelmérés zajlik le, aminek tudatában második körben egy kezelési terv kerül összeállításra. A harmadik lépés maga a kezelés. Mivel a manuálterápia több módszerrel dolgozik, több problémára jelenthet megoldást.

Nem összekeverendő a gyógytornával, hiszen míg ez utóbbi esetében a beteg aktívan részt vesz a folyamatban, a manuálterápia során passzív, amíg a terapeuta külső behatással, fizikailag hozza megfelelő helyzetbe a testet vagy a test adott részét.

Szintén nem ugyanaz, mint a csontkovács által nyújtott szolgáltatás, a manuálterápia összetettebb és ténylegesen magasan képzett szakemberek kezelési módja.

A manuálterápia fájdalommentes

Mivel a mozgásszervi problémák jelentősen rontják az életszínvonalat, érdemes mihamarabb hosszan tartó megoldást találni. Ilyen lehet a manuálterápia. A nyaki fájdalmak folyamatosan jelentkezhetnek mind munka közben, amennyiben ülőmunkát végzünk, mind szórakozás közben, akár, ha csak egy filmet szeretnénk megnézni.

Ugyanígy a derékfájás például ronthatja a mindennapok és az alvás minőségét, amelynek következtében hangulatingadozás léphet fel, de kialakulhatnak krónikus betegségek is. A manuálterápia azért is remek megoldás, mert a kezelés teljesen fájdalommentes és már az első alkalom javulást hoz.

Bizalmi kérdés

Orvosaink, valamint egyéb segítőink megválasztása teljes mértékben bizalmi kérdés. Ezért nagyon fontos, hogy az adott szakemberek empatikusan forduljanak felénk, illetve hozzáértésükben és ismereteikben megbízzunk.

Érdemes körültekintően kiválasztani azt az orvost vagy ez esetben manuálterapeutát, akire rábízzuk magunkat, főleg, hogy egy kezelés általában több alkalomból áll.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)